Елизабет II в шок от облеклата на някои знаменитости

“Спайс Гърлс”

С ексцентрични тоалети или с жилетки световни люде влизат в Бъкингамския дворец

Посещението при кралица Елизабет II е тържествено и много отговорно събитие, тъй като официалният протокол е много строг и всяка неловкост или недоглеждане веднага стават обществено достояние. И, разбира се, основното, което всички гледат и обсъждат е облеклото на госта при този толкова висок прием. И все пак хрониката на посещенията на знаменитости в Бъкингамския дворец не е толкова скучна, колкото правилата, установени там.

През годините знаменитости блестяха в ефектни тоалети, но някои от тях не промениха “фирмения” си стил.
Мерилин Монро се среща с кралицата в лондонския театър през 1956 г. Актрисата все още е секс символ и е в блестяща рокля с открити рамене. Джейн Мансфийлд пък застава пред Елизабет II в театър Одеон в Лондон на Кралския филмов спектакъл на” Les Girls “през 1957 година в много по-скромно облекло, отколкото това на София Лорен.

Катрин Деньов показа френски шик 

Катрин Деньов е с бродирана рокля на среща с кралицата през 1966 година. Френската елегантност на актрисата е изпипана до детайли - дори обеците є са съобразени с декорацията на тоалета.

Ракел Уелч донася малко холивудски блясък на визитата си с кралицата през 1966 година със своя шал от пера!
Много преди Лейди Гага, Барбра Стрейзънд доказва, че дори на среща с кралицата, може да носи каквото си пожелае. През 1975 г. тя приветства Елизабет II с лавандулова рокля и лъскава пелерина с качулка.

Елизабет Тейлър пък е в блестяща рокля и огърлица от сапфир, когато застава очи в очи с кралицата във Вашингтон през 1976 г. Интересното е, че актрисата е избрала рокля в същите цветове като Елизабет II. Кралиците мислят еднакво!

Изглежда най-дългите рокли, в които сме виждали момичетата от “Spice Girls”, са тези при визитата им при кралицата през 1997 година.

Мадона през 2002 г. избра тъмносиня рокля със средна дължина с декоративна бродерия на подгъва. Срещата се оказа много любопитна, тъй като Елизабет II първоначално не разпознава Мадона!

Изглежда, че Лейди Гага е знаела историята на колежката си и е направила всичко възможно, кралицата просто да няма шанс да не я познае. Певицата не променя корпоративния си стил и е облечена с лачена рокля от Atsuko Kudo и с ярък грим.

Джуди Денч се срещна няколко пъти с кралицата. През 2005 г. в Бъкингамския дворец тя получава Орден на рицарския почетен командир от ръцете на Елизабет II, който се присъжда за постижения в изкуството и науката и бе подобаващо облечена.

Мишел Обама се докарва по домашному 

През 2005 г. Мишел Обама, която тогава беше първата дама на Съединените щати, дойде да посети кралицата, облечена почти по домашному - с пола и плетена къса жилетка.

Йоко Оно на среща с Елизабет II в Ливърпул през 2011 г. - изглежда съпругата на Джон Ленън бе решила да организира битка на шапките!

Джоан Колинс и певицата на Шърли Беси застават пред Елизабет II в Кралската академия на изкуствата, Лондон през 2012 г. Откритите им рамене не са според протокола, но напълниха очите на всички фенове на Династията.

Малко блясък никога не боли, казва Елтън Джон.

И самата кралица е съгласна с това! Розов блейзър и златна рокля искряха в унисон на тази среща през 2012 година.

Кайли Миноуг поздрави Елизабет II, облечена със своя сценичен тоалет след концерта є в Роял Албърт Хол през 2012 г.

Една от най-запомнящите се звезди на прием на кралицата беше Анджелина Джоли. Тя дойде на среща с Елизабет II в костюм от Ralph & Russo, за да приеме титлата на почетна дама за участието є в борбата срещу сексуалното насилие във военна зона. Анджелина можеше да получи и отделна награда за елегантен тоалет! 

И последният бонус е за срещата в Бъкингамския дворец на президентът на Украйна Владимир Зеленски и съпругата му Елена с принц Уилям и Кейт Мидълтън. Първата дама на Украйна дойде в бял костюм от украинската марка Six.

Коментари

Задължително поле