Елисавета Логинова - Феноменът от Царичина

Наскоро в Централния военен клуб се състоя премиерата на книгата на Елисавета Логинова “Царичина. Съдбовен контакт”, издадена от “Кибеа”. Феноменът, под чието ръководство се провеждат разкопките на Царичина, за пръв път разказва за най-голямата мистерия в съвременната ни история. Нужни са й 28 години, за да се реши да го направи. “Длъжна бях, нека хората да запомнят с хубаво онова, което екипът от военни и аз сътворихме”, казва Логинова.

Когато Царичина навлиза с груби войнишки ботуши в живота й, Елисавета Логинова е щастлива и безгрижна 32-годишна жена и е вкъщи по майчинство с двете си деца - Явор на 8 и Иван на 2 години. Един ден съпругът й Илия Логинов, който работи в Министерството на отбраната, й звъни, че шефът на Генералния щаб Радню Минчев иска да я види. Той я разпитва как и с кого установява телепатичния си контакт. Когато тя познава, че ще бъде сменен шефът на турския Генщаб, военните се убеждават във феноменалните й способности.

Ели, както я наричат всички, като дете често сънува пророчески сънища, които се сбъдват, но за нея това е детска игра. Тя завършва Националната гимназия за приложни изкуства с керамика и работи като културно-масовик в хранително-вкусовия комбинат “Христо Ников”. Няколко месеца преди 6 декември 1990 г. - началото на операцията Царичина, й се случват странни неща. Когато играе с децата на викане на извънземни и взема молив, той се завърта около оста си и започва да изписва странни символи. Мъчи я непоносима болка в слънчевия сплит, която изчезва, когато започне контактът й с нейните Учители, както ги нарича. Те се представят с имената Роро и Сорел и съобщават, че болката ще отшуми след месец-два, когато усвои енергията, предавана от тях.

Ели започва да скенира хора по улицата - вижда движещи се органи и когато има болест, дори усеща миризмата й. Ужасена, тя се затваря вкъщи, но и там не й дават мира - мълвата за необикновените й способности се разнася от човек на човек и идват хора да ги скенира и лекува с енергията на ръцете си.

Първоначално целта на експедицията Царичина е съкровището на цар Самуил. От Учителите си обаче Ели получава много по-ценна информация - че в земите на селцето лежат останките на първия прачовек на Земята - андрогин, двуполово същество, високо 2,5 метра. Информацията е на път да разбие Дарвиновата теория и военните променят в ход целта си - търсят първия човек. Точното място им посочва Логинова, като чертае под диктовка схема с 3 дъба и пресечна точка между тях.

“Изписа се какво ли не - че сме живели разкошно, че сме харчили много пари. Ако е лукс това, че спях във войнишки камион, че бях по 14 до 16 часа под земята и ядях войнишка храна, че веднъж седмично слизах до София да се изкъпя... От книгата хората ще разберат с какъв ентусиазъм работехме, без да жалим сили, без да мислим за заплащане, защото осъзнавахме колко е важна мисията ни и, че тя ще прослави България”, казва Ели.

До световната сензация така и не се стига поради неочакваното закриване на обекта през ноември 1992 г., но налице е друга планетарна сензация - първият достоверен, явен контакт между земни жители и извънземен интелект. Факт, за който Логинова разполага с 1000 страници доказателства от 4-те й тетрадки, в които пише и рисува под диктовка на Учителите по време на експедицията. На 12 май 1991 г. в Царичина каца космически кораб, видян и от местните жители, а тя рисува как изглеждат пришълците. По-късно Учителите й съобщават, че в космическото пространство съществува така нареченият космически колакториум, с енергийни общности от различни планетарни системи и те решават кой, къде и как да подава информация. И да не се страхуваме, защото целта им е добронамерена - да се опази планетата ни.

След операцията Логинова е обявена за луда и е изследвана от екип от психиатри и психолози. Заключението е, че е напълно нормална, но с уникални за времето феноменални способности. По настояване на лекари тя завършва Лондонския колеж по хомеопатия. Пътува до Индия, усвоява тибетска медицина и други източни методи на лечение. Днес съчетава необикновеното лечебно въздействие на ръцете си с източните методи в създадения от нея Център за нетрадиционна медицина “Ели Логинова”. Преди “Царичина. Съдбовен контакт” е издала още 6 книги, написани с мисията да помага на хората.

 

Мистерията с тетрадките

Целият архив по работата на екипа, в това число и 4-те тетрадки на Логинова - 1000 страници с текстове на непознати писмености, схеми, чертежи и рисунки, които тя е правила под диктовката на Учителите, е конфискуван, а после изчезнал от секретната секция на Генщаба. Наскоро обаче тя е получила добри новини от Учителите - че са там, където може да се работи с тях, и че се работи усилено по всичко, за да може да съществува нашата Земя.

 

За нея

Смела жена и Човек

Кой и каква полза има операция “Слънчев лъч”, подкрепяна от 5 правителства, парламент и президент, да бъде спряна и охулена малко преди да достигне целта си? Повече от 25 години след обвиненията в злоупотреби Елисавета Логинова има смелостта да публикува от друг ъгъл случилото се - автентичните си спомени като водач на групата, подкрепени със снимков материал и факсимилета от личния й архив, сред които уникални схеми и страници от все още неразчетените послания на Космичния интелект, с който тя продължава да е в контакт. Не само феномен, но и смела жена и Човек.

Марияна Златарева, издател, “Кибеа”

 

Предвестник на Стивън Хокинг

Книгата е дълго чакана от мен, защото е документално свидетелство за тайната секретна операция на Генералния щаб на армията. Опитите ми да получа достъп до документацията на операцията “Слънчев лъч” през годините претърпяваха неуспех. Затова фактите в “Царичина. Съдбовен контакт” разкриват много за замисъла на военната мисия и едновременно с това поставят въпроса за контакт с космически интелект - нещо, за което и Стивън Хокинг ни предупреди да очакваме съвсем скоро.

Надя Обретенова, журналист, БНТ

 

Кой или какво стои зад нея?

Какво всъщност се случва в Царичина от декември 1990 до ноември 1992? Каква е истината за най-мистериозната и вероятно най-оклеветената експедиция в най-новата история на България? Кой или какво стои зад Елисавета Логинова, като подава информация и определя хода и начина на работа на 70 метра под земята? Как изглеждат посланията на Космичния интелект и защо те изчезват? И в крайна сметка - защо копае, какво (не) намира и какво открива странният екип от военни и хора с паранормални способности? Елисавета Логинова дава отговор на тези въпроси.

Дарина Цветкова, редактор на книгата и блогър

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети