Елица Бонев влезе в супер холивудски сериал

Българската актриса Елица Бонев се превърна в поредния пример за успех в Меката на киното в Холивуд, след като се снима в един от суперсериалите, които се излъчват и у нас - „S.W.A.T.“ („Специален отряд“).

В епизода от хитовата криминална драма за американските специални части, който бе излъчен в Щатите на 27 ноември, Елица Бонев си партнира с Шемар Мур - звездата от “Престъпни намерения”, и Джей Харингтън от "Отчаяни съпруги". Тя преборва на кастинг стотици американски актьори и е избрана за ролята на Даника.

Любопитното е, че точно в тази серия има роля и друг световноизвестен български актьор – Димитър Маринов, който спечели „Оскар“ заедно с екипа на „Зелената книга“. Двамата с Елица не се засичат на снимачната площадка, но екипът на сериала остава очарован от съвпадението. В епизода героинята на Елица – Даника, има високи позиции в мафиотските среди, а Маринов е баща на таен агент.

„След като агентът ми Виктор Круглов вижда, че се търси актриса за ролята на Даника, той изпраща моя снимка и актьорско видео. Кастинг режисьорът минава през всички снимки и кани актьорите, които биха били подходящи за ролята. Виктор ми се обади и каза, че съм поканена. Тогава получих и сцената, която трябваше да науча и представя на следващия ден. Имах по-малко от 24 часа, за да покажа най-доброто от себе си“, разказа Елица.

Елица Бонев е възпитаничка на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Преди да продължи творческата си кариера в Америка, тя е имала поддържаща роля в първи сезон на сериала “Под прикритие”, с участието на Захари Бахаров и Деян Донков. Играла е на сцената на Народен театър “Иван Вазов” заедно с Георги Мамалев и Мария Сапунджиева в постановката “Сако от велур”. От 2012 г. насам Елица живее и работи в Лос Анджелис заедно със съпруга си - режисьора и продуцент Георги Николас. Заедно с него планира да заснеме филм и у нас, вдъхновен от личните им преживявания по време на кризата през 1997 г.

Коментари

Задължително поле