„Елпром Троян” със златен медал от панаира в Пловдив

Дигитален интерфейс прави измервания и визуализация в реално време на параметрите на електромоторите

Електромоторният завод “Елпром Троян” спечели златен медал на Международния технически панаир в Пловдив в категория “Електроника и електротехника, информационни технологии, телекомуникации, офис техника”. Компанията бе отличена за своя иновативен продукт “Дигитален интерфейс за контрол и защита “SDM 30” на изискана церемония в Града под тепетата.

“С него се извършват измервания с висока точност и визуализация в реално време на параметрите на електромоторите. Дигиталният интерфейс следи едновременно параметрите на 16 устройства и изписва данните на дисплей. Показваме този продукт за първи път именно на есенния технически панаир в Пловдив”, обяви пред “Труд” инж. Теодор Енев от “Елпром Троян”. Щандът на компанията в палата 13 пък спечели наградата “Кристален тетраедър” в конкурса за дизайн на панаирна експозиция. Отличието се връчва от Националната асоциация за дизайн и реклама и е признание за дизайнера на експозицията на “Елпром Троян” инж. Ангел Димовски. Щандът съчетава продукти, мултимедия, 3D мапинг и аранжировки с цветя.

Със златни медали на панаира в Пловдив бяха отличени общо 36 български и чуждестранни компании, а в надпреварата за иновативни продукти с високо качество “Пловдив Есен 2017” участваха над 40 нови изделия, отговарящи на стандартите на Европейския съюз. Експерти от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор определиха най-високите пазарни отличия в българската индустрия. Конкурсът бе разделен по категориите “Машиностроене”, “Електроника и електротехника, информационни технологии, телекомуникации, офис техника”, “Транспорт и автосервизно оборудване”, “Строителство” и “Енергетика и екология, технология и управление на водите, химическа промишленост”.

Сред кандидатите за злато се отличиха световни новости като хуманоидният робот “Sanbot” на китайския концерн “Qihan Technology Co”, който може да работи като магазинер, сервитьор, асистент по преподаване, охрана, личен асистент или интелигентен домашен мениджър; 3D скенери на полската фирма “Еватроникс” и продуктът на турската фирма “Онка” “Push-in Type Terminal blocks” за свързване на кабели от 0,34 до 35 кв. мм без ръчни инструменти. Две от световните новости бяха “Made in Bulgaria” - иновативната технология за изолация на сгради “Мейкис” на “Мейк България”, която е 2 пъти по-бърза и по-ефективна от познатите традиционни методи, и мобилната инсталация за производство на топлоизолационни панели на “Ей енд Джи Инвест”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика