„Елпром Троян“ с награда на германската икономика

Германо-българската идустриално-търговска камара връчи наградите на германската икономика за 2017 г. на стилна церемония  в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ в присъствието на президента Румен Радев.

В категория „Иновации“ наградата взе "Елпром Троян". Призът връчи Негово превъзходителство посланикът на Германия у нас Херберт Салбер на собственика на завода Младен Мондешки.  Той благодари за признанието и заяви, че това е чест за „Елпром Троян“, за града и лично за него. „Това, което правим, е да развиваме машиностроенето и да вървим по пътя на Индустрия 4.0, по пътя на бъдещето, ние го осъзнаваме и допринасяме за него ежедневно. Защото „Елпром Троян“ е символ на машиностроенето в България. Заповядайте, каним ви в Троян, елате и вижте с очите си“, каза Росица Петкова при връчването на отличието. „Елпром Троян“ е утвърден лидер в машиностроенето и високите технологии, като достигна върхове в областта на Индустрия 4.0. Заводът е разработил невероятни приложения за машиностроенето, които имат и ще имат огромно значение за индустрията днес и в бъдеще.

„ВИТТЕ аутомотив България“ – немската компания, лидер в производството на заключващи системи за автомобили, спечели наградата в категорията „Голямо предприятие“. В категорията „Малки и средни предприятия“ статуетката отиде при „AMK Antriebs und Steuerunrstechnik”, един от водещите в света производители на електродвигатели, електрически задвижвания и управляваща техника. Отличникът в четвъртата категория „Корпоративна и социална отговорност“ бе „Лидл България“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес