Ел Маестро бяга, Любо Пенев идва

Нестор Ел Маестро не иска повече да води ЦСКА.

Изненадващото решение сърбинът с английски паспорт е обявил пред ръководството след прибирането на отбора от дългия зимен лагер в Испания. Версиите за промяната в плановете на треньора са няколко, а спекулациите в различни медии стигат дори до крайности.

Какво се е случило на „Българска армия“?

Ел Маестро е пожелал мащабна селекция, с която да атакува поставената му цел – шампионска титла. Решението е взел още по време на лагера в Испания, но не е искал да разбунва духовете с новина за напускане. Ръководството на ЦСКА не е готово сега да изпълни селекционните желания на Ел Маестро, защото сериозните попълнения се планират от лятото. Затова и по взаимно съгласие двете страни взеха решения да се разделят. Няма истина в информациите за скандал между Ел Маестро и футболист, както и с консултанта Любко Петрович.

В екстремната ситуация по спешност на преговори беше поканен Любослав Пенев. Легендарният нападател не беше подкрепен от Гриша Ганчев за президент на БФС, защото като врял и кипял във футбола бизнесменът осъзнаваше, че подобна мисия е загубена. От друга страна Пенев е приел като своя грешка участието си в битката срещу Борислав Михайлов, която загуби с катастрофален резултат. Отношенията между Ганчев и Ел Голеадор продължават да са добри, двамата поддържат постоянен контакт. Единствената титла на Пенев като шампион на България е, когато води „Литекс“. Очакваше се Любо да занижи личните си условия в преговорите.

Пенев два пъти води ЦСКА. Там стартира и футболната му, и треньорската му кариера – през 2009 година. След това бе половин сезон и през 2015-а, но няма спечелен трофей като наставник на „Армията“.

Ако разговорите пропаднат, ЦСКА има и още един пожарен вариант – Александър Станков. Той е водил три пъти „червените“ и също не се е окичил със злато. За последно беше в Китай. Но разговори с него ще има само при положение, че Ганчев и Пенев не се разберат.

Опцията Любко Петрович да поведе ЦСКА е изключена. Сръбският маестро и еврошампион от 1991 година с „Цървена звезда“ вече е на 71 и на тази възраст не иска да стъпва в дълбоките води. Петрович обаче ще остане съветник и пожарен вариант за своя голям приятел Гриша Ганчев.

Коментари

Задължително поле