Емиграцията даде пример на нацията

Снимка: Булфото

Българите в чужбина излязоха масово да гласуват. Макар и във време на пандемия, на локдаун, във време, когато католиците честват Великден, навсякъде се извиха огромни опашки пред секциите.

Не зная кой и дали ще успее да състави правителство, но вече имаме морален победител на тези избори. И това са всичките хиляди българи в чужбина, които излязоха да гласуват, които чакаха на километрични опашки, за да дадат своя глас. За бъдещето на родината си, в която повечето от тях със сигурност жадуват да се върнат някой ден.

Фейсбук е пълен със снимки на опашки пред секциите в Лондон, Берлин, Барселона, Мадрид, Виена и други градове. Опашката в Лондон е 2-3 км. осведомяват българи на Острова.

Два милиона българи вече 30 години издържат старите си родители и децата, оставени на грижите им. Мечтата им е само една - да прегърнат близките си и да могат да се чувстват удовлетворени и щастливи в родните им места. Уви, 30 години българските политици направиха само едно - с действията си успяха да ги изгонят далече от България.

Българите в чужбина заявиха ясно, че искат промяна. И най-хубавото е, че това го направиха младите българи. Те поискаха тази промяна да започне веднага. Ето как емиграцията даде пример на нацията. Ако политиците още не са го разбрали, толкова по-зле за тях.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари