Емилия Русинова: 200 таблетки екстази са открити в дома на задържания служител от 4 РПУ (СНИМКИ)

Той е с повдигнато обвинение за разпространение на наркотици, обяви шефът на СГП

На задържания служител от 4 РПУ в София е повдигнато обвинение за разпространение на наркотични вещества. Това стана ясно от думите на ръководителя на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова по време на брифинг.

„След като бяха извършени необходимите първоначално процесуално-следствени действия, включително използването на СРС, вчера беше задържано лицето в жк. „Лагера“, в момент, в който е осъществил сделка по продажба на наркотични вещества. Характерното за тях е, че са с малко по-различна големина от традиционните“, заяви прокурор Русинова. Тя отбеляза, че по това досъдебно производство са установили още две осъществени от този полицейски служител продажби на наркотични вещества.

„Вчера е продал 50 таблетки, предишните пъти още 40, така че 100 таблетки сме документирали за продажба, а в дома му вчера са открити още 200 таблетки екстази, тефтер, в който е записвал кога колко на кой е продавал наркотични вещества“, обясни ръководителят на Софийска градска прокуратура и добави, че наркотикът е намерен в абсорбатора.

По думите ѝ в дома на служителя и открита и сумата, която той е получил при предишната продажба. Русинова обясни, че предишните две продажби са били осъществени лично от задържания полицейски служител, докато този път, той е оставил наркотика в близост до колата, където се е намирал, откъдето купувачът го е взал.

„По отношение на лицето е повдигнато обвинение за разпространение на наркотични вещества и е определяна мярка за задържане за срок от 72 часа. В утрешния ден ще бъде внесено в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража“, обяви прокурор Русинова.

Коментари

Задължително поле