Емили Ратайковски била насилена с пръсти

Похотливецът я напил, преди да я снима

29-годишната Емили Ратайковски написа есето “Откупуването на себе си”, което е публикувано в списание “New York Magazine”. В него моделът разказа как в началото на кариерата си се е сблъсквала със сексуален тормоз от страна на известния американски моден фотограф Джонатан Ледер.

През 2012 г. Ратайковски снимала фотосесия за списание “Darius” в дома на Ледер в Ню Йорк, по време на която тя позирала както по бельо, така и напълно гола. Известно е, че Ледер често снима голи звезди. Емили казва, че нейният агент я е изпратил в дома на фотографа през нощта, като една обичайна фотосесия обикновено продължава 8-10 часа.

По време на снимките Ратайковски пила червено вино, което Ледер с охота й доливал, за да се отпусне. След известно време тя се почувствала пияна. “Замръзнах и се увих с одеяло. Джонатан седна до мен.

Дънките му докоснаха босите ми крака”, спомня си моделът. Тогава фотографът седнал до нея и Емили, без да забележи, ериодично го докосва с крака. “Добре си спомням как той каза, че му харесва “цялата тази работа с крак”.

“Не помня да сме се целували, но помня как пръстите му изведнъж бяха вътре в мен.

Той ги намести толкова рязко, като че ли ми беше за първи път. Инстинктивно хванах китката на ръката му и със сила отдръпнах пръстите му. Не казах нито дума.

Той се изправи рязко и изтича в тъмнината нагоре по стълбите”, споделя моделът събитията от онзи ден.
В последствие Ледер използвал снимки, направени тогава (някои от които моделът описва като “най-инкриминиращите, правени є някога”) в три броя на списание, а също така представя нейни еротични изображения на изложба, състояла се в Ню Йорк през 2017 г.

Ледер отрича обвиненията срещу него

“Ние сме дълбоко загрижени от фалшивите твърдения на г-жа Ратайковски в списание “New York Magazine”. Тя винаги иска внимание и копнее за слава. Разбира се, г-н Ледер напълно отрича нейните възмутителни обвинения в сексуално насилие. Нелепо и тъжно е, че тя е толкова отмъстителна, че постоянно лъже медиите”, заяви представител на фотографа.

След като скандала около брутално изнасилената с пръсти Емили Ратайковски се разраста със страшна сила, американският фотограф Джонатан Ледер отговори на обвиненията, пише “Daily Mail”. Той твърди, че казаното от моделката е лъжа и звучи “възмутително и по детски”, за да отговаря. Той припомня, че манекенката неведнъж се е снимала гола, както в музикални клипове, така и за различни списания, затова и се съмнява, че някой ще є повярва, че е била в позицията на жертва.

“Мъчно ми е, че се намира на този етап от кариерата си, когато й се налага да прибягва до подобна тактика, за да привлече вниманието на пресата и на обществеността. Трябва да се срамува”, подчертава фотографът.
Той добавя, че списанието “New York Magazine”, в което се появи статията с признанието на моделката, също трябва да се срамува да публикува такива мръсни и необосновани обвинения срещу когото и да било.

Представител на Джонатан Ледер в официално заявление нарече Ратайковски отмъстителна и я обвини, че жадува за слава и внимание, които се опитва да получи с помощта на лъжа.

Двамата имат стара вражда

Предполага се, че зад обвиненията в сексуално насилие се крие желанието на Ратайковски да отмъсти на фотографа за това, че е пуснал книга с нейни голи снимки няколко години след въпросната фотосесия. След като изданието се появи на пазара, красавицата се обърна към адвокат, тъй като реши, че Ледер не е имал право да я издава без съгласието є. По думите є, кадрите били предназначени само за списания.

Работодателят на Ледер, на свой ред, предостави подписан от моделката документ, който позволява на фотографа да публикува снимките є където сметне за необходимо.

Ратайковски обаче заяви, че никога не е подписвала тези документи, а агентът є, който организирал въпросната фотосесия, повече не работи в индустрията.

Въпреки това моделката изтегли съдебния си иск, защото реши, че подобни мерки са безполезни. По информация на изданието, в този момент просто не е имала възможност да плати скъпоструващата съдебна процедура.

Че Емили Ратайковски обича да се снима дибидюс е известно на целия свят. Преди четири лета тя яхна гола бял кон, за да разкаже за палавото си минало. “Актрисата и модел засне горещата фотосесия за “Нarper's Bazaar”. Тогава тя разкри пред списанието, че още на 14 години всички я виждали повече като като жена, отколкото като дете, което на тази възраст не е никак приятно. “При мен пубертетът настъпи по-рано, което ме направи по-сексуално заредена от всичките ми съученици. Учителите ми, гаджето ми, родителите на приятелите ми обаче не разбираха колко сложно беше за мен”. “Сексът, желанието и вниманието са напълно нормални неща”, каза актрисата, която бе сред знаменитостите, подкрепили риалити звездата Ким Кардашиян, когато тя показа в Twitter своя гола снимка пред огледало с две черни ленти, прикриващи интимните є части. От своя страна Емили също публикува свое голо селфи в защита на Ким, а по-късно двете си направиха общо голо селфи.

През този август Емили Ратайковски възхити феновете си, след като използва Instagram, за да покаже новата си интимна татуировка. Моделката, която често пуска разголени фотографии и радва своите 26 милиона фенове, се бе съблякла гола преди да скочи на леглото и да позира с татуировката си. На гърба, близо до дупето на моделката е изписана думата Emrata с курсивен шрифт, което всъщност е и псевдонимът на Емили в Instagram, даден от нейните почитатели. В крайна сметка се оказва, че това не е постоянна татуировка, а временен боди арт. Емили написа към снимката: “Иска ми се да ви кажа, че тя е постоянна.” Малко след тази гореща публикация Емили Ратайковски успя съвсем да остави без дъх феновете си като публикува още палави снимки.

Преди време в интервю за “GQ” тя откровено сподели, че е станала модел заради парите. “Кариерата на модел е страхотен начин да печелиш пари и по този начин да станеш финансово стабилен”, категорична бе Ратайковски пред списанието.

Наскоро стана известно, че манекенката вече е почти готова със собствена книга, която ще предложи за издаване. Ратайковски е използвала времето на доброволна социална изолация, за да състави свой сборник с есета, някои от които са били готови още преди пандемията, но са имали нужда от преработка.

Коментари

Задължително поле