Емил Чолаков - Един за всички

Оптимизмът е опасно нещо. Преди години една колежка дойде на работа усмихната и след това излезе десет дни... в болнични. Оказа се, че не била усмихната, а озъбена - така я заварило сияйното слънце на улицата, при смразяващите минус 20 градуса. В пролетни одежди. Също така стана ясно, че е слушала прогнозата за времето на Емо Чолаков, в която той между другото казал един от паметните лафове: “Навън е грейнало слънчице, като за Гергьовденски парад, усмихвайте се!”. Колежката оцеля в живота, а Чолаков (не по тази причина) изчезна от ефир.

И ето го - пристига отново! Емо ще бъде водещ на едно шоу, което се очертава да бъде много позитивно и слънчево, като прогноза за лятна ваканция.

“Един за друг” е новият риалити формат, с който Nova ще изненада телевизионната аудитория още в края на февруари. Все пак не бих се изненадал, ако в първото издание на шоуто - на 22 февруари, ни затрупа дебел сняг, нищо, че пролетта ще си е подала главата на вратата.

“Един за друг” ще заложи на забавлението и на усмивките, без да търси под вола теле и в чаршафите изневяра. Десет двойки ще заложат на силната връзка помежду си, за да докажат, че когато са заедно, са непобедими, обещават от Nova.

“Винаги съм чакал това приключение. То ще бъде нещо напълно различно, както за зрителите, така и за мен, но се чувствам комфортно в тази роля, защото предаването ще бъде много истинско. Нямам търпение да се впусна в това изживяване, заедно с участниците, да наблюдавам от първия ред как минават през предизвикателства, които ще ги променят, ще ги правят по-силни - може да науча нещо ново и за себе си”, споделя Емо Чолаков.

Водещият ще преживява с двойките всяка емоция и ще върви заедно с тях по пътя към успеха, казват от телевизията. Но да видим какво е преживял екранното слънце дотук, извън телевизията.

Емо е роден е в гр. Гоце Делчев, най-вероятно в много слънчев ден - на 12 май 1975 г. Син е на Тома и Диляна Чолакови - учител по биология и медицинска сестра. Учи в гимназията във физическа паралелка. От малък се захласва по прогнозите за времето, а водещите на БНТ - Минчо Празников и Любка Кумчева за него са като икона на Св. Св. Константин и Елена.

През 1998 г. завършва физическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски” със специалност “Метеорология и Геофизика”. Работи като гимназиален учител по физика в родния си град в ПМГ “Яне Сандански”. Той става любимец на тинейджърите, най-вероятно заради това, заради което го харесва и цяла България - благият на пръв поглед характер.

На пръв поглед, защото Емо е вълк в кожа на агне. По онова време е бил човек, който обичал да живее на педали. Неговата религия тогава се е наричала “Екстремен спорт и рокендрол”. Скачал с парапланери, на които поне четири пъти е залепван етикет “да не се скача с това, в никакъв случай”. Чак като поузрял след години, осъзнал колко безумно било да се доверява на вехти платове в небето.

През 2003-а идва в София, за да следва докторантура в университета. Неговите ученици обаче не го оставяли на мира и го канели на абитуриентските си балове в Гоцето.

Емо попада на екран в началото на 2006 г. съвсем случайно, благодарение на Петър Янков, чиято фирма прави прогнозата за времето. В началото само мести картинките зад кадър, но в един момент излиза пред камерата, за да се роди легендата.

Легендата обича домашния уют. Обича да готви, понякога. В изтънченото му меню присъстват две божествени храни - киселото зеле и шопската салата. Изпълнен е с носталгия по домашната лютеница на мама и тати, но вкъщи готви жена му и той няма нищо против.

Живее с голямата си любов - Кръстимира, с която имат две дъщерички - Ема и Дара. Двамата са, както се казва риалити програмата, един за друг. И ако не беше водещ, Емо можеше да бъде и участник в новото шоу на Nova. А ето и тайната на успешната връзка, според него: “Не съм диктатор, но все някой трябва да командва вкъщи и ние решихме това да съм аз.”

 

Лафове за добро настроение

Когато Емо говори, как думите отекват:

“Гърми, не гърми - имайте слънчев следобед!”

“Време! Как да му се разсърдиш?”

“Юлското слънце през юни ще изгрее с августовски замах.”

“Навсякъде е безсрамно хладно за това време на годината.”

“Планината остава без настроение.”

“Морето става все по-морско с всеки изминал ден.”

“На картата така вали, та и студиото ще наводни.”

“Ей такова нестабилно ще е времето - докато се стабилизира.”

“Баба Марта яхва топлата метла.”

“С една дума - студ, с две думи - кучи студ!”

 

За него

Голям оптимист

Усмихнат и голям оптимист. В същото време Емо е и голям професионалист, защото си върши работа, така, както трябва. От времето, когато бяхме съседи с него, мога да кажа, че е и добър баща. Той е мечтаният български мъж, който освен че е забавен и интелигентен, си гледа работата и семейството. Прекрасно е да се работи с него - много внимателен, много чаровен. Винаги има време да поговори с колегите си и да ги разсмее.

Ани Салич, водеща на “Новините на Нова”

 

Енергичен и чаровен

Емо е готин и енергичен човек. Новото шоу на “Нова” видимо е един позитивен формат, зареден с много енергия - нещо, което ще му приляга като добре ушит костюм. Всички тези положителни качества, Емо ги носи в ежедневието си - и като човек, и като приятел. Убеден съм, че ще внесе много добра енергия в “Един за друг”. Най-важното е, че ще награди зрителите с усмивки и енергия, което е много потребно в забързаното ни ежедневие. Той и шоуто са нещо свежо, от което зрителите имат нужда.

Богомил Грозев, водещ на “Новините на Нова”

 

Сърдечен и непринуден

Той е сърдечен, непринуден, ангажиран с това, което върши. Умее да направи събитие от едно съобщително изречение, да поправи с настроение всяка лоша прогноза. Във времена, в които устойчивите, традиционни модели са изместени от сензацията и провокацията, чакам с нетърпение да видя формат, в центъра на който стоят отношенията между мъжа и жената в семейството. Надявам се да стане ясно, че любовта е Божи дар, за който обаче се налага да се полагат усилия и че човек се развива истински тогава, когато се научи да дава. Желая успех на предаването.

Аделина Радева, водеща на “Здравей, България!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети