Ердоган и Путин се договориха да съберат работна група за Северозападна Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският му колега Владимир Путин са се договорили, че трябва, колкото е възможно по-скоро, да се събере работна група за Северозападна Сирия. Това съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от Ройтерс.

При последната атака на сирийската армия и съюзниците й в сирийската провинция Идлиб и околни райони над 150 хиляди души бяха принудени да напуснат домовете си, обяви ООН.

Според други представители и спасители над 120 души са били убити. Чавушоглу посочи, че атаките на сирийските правителствени сили пречат на перспективите за формирането на конституционна комисия на Сирия.

В Идлиб се намира последната голяма територия под контрола на противниците на режима на Асад. В района има и турско военно присъствие. Ситуацията в зоната за деескалация в провинцията стана повод за телефонен разговор между Путин и Ердоган, в който турският президент е изразил тревогата си, че атаките на сирийската армия целят да подкопаят отношенията между Русия и Турция.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток