Ердоган: На 24 юни искам да напишем история

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че очаква в деня на предсрочните избори да влязат в историята с рекорден брой гласове, съобщава електронното издание на в. "Хабертюрк". Ердоган каза това днес пред редовния конгрес на неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Измир.

"Вярвам, че на 24 юни ще влезем в историята на политиката с рекордни гласове", каза Ердоган. "Искам Републиканската коалиция, която създадохме заедно с Партията на националистическото действие, да напише история на 24 юни", добави президентът.

Събитието се състоя в закрита спортна зала в града. Сигурността в района осигуряват осем хиляди полицаи. За проявата се стекоха хиляди граждани, които носеха в ръце турски знамена и флагове на ПСР.

След конгреса започна първият митинг на Ердоган след новината, че в страната ще се състоят предсрочни парламентарни и президентски избори.

В реч пред присъстващите президентът отправи остри критики към лидера на опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу, обвинявайки го, че не е "противник на преврата", а "превратаджия". Ердоган критикува също решението на опозиционния лидер да прехвърли 15 свои депутати в новооснованата "Добра партия", за да осигури участието й на изборите, посочва електронното издание на в. "Хюриет".

По време на обръщението си на митинга Ердоган повика да се качи на сцената и популярният турски певец Ибрахим Татлъсес, който се кандидатира да бъде издигнат за кандидат-депутат от Измир на управляващата ПСР.

Коментари

Задължително поле