Ердоган призова мюсюлманските страни да осигурят по-добри условия за живот на хората

Снимка: Архив

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова мюсюлманските страни да осигурят по-добри условия за живот на хората чрез подобряване на икономическата стабилност и нивото на благосъстояние. По думите му това е възможно, ако всички следват ислямския принцип за оказване помощ на нуждаещите се, предаде БНТ по информация от турски медии.

В изказването си по време на срещата на Организацията за ислямско сътрудничество (ОИК) в Истанбул Ердоган подчерта, че мюсюлманските страни не работят достатъчно усилено за своите граждани.

21% от населението, живеещо в държавите-членки на ОИК, което се равнява на около 350 милиона мюсюлмани, се опитва да оцелява в състояние на крайна бедност. "Мюсюлманските страни трябва да се стремят повече и открито да обсъждат тези въпроси", смята Ердоган.

Той отбеляза, че разликата между най-богатата мюсюлманска и най-бедната държава е около 200 пъти. "Ако мюсюлманите дават милостиня, както изисква ислямът, тогава няма да има бедни хора в мюсюлманските държави", каза Ердоган.

Коментари

Задължително поле