Ердоган се имунизира с китайската ваксина за COVID-19

Турският президент Реджеп Ердоган се ваксинира срещу коронавирус в градската болница в Анкара, съобщава NTV. Преди ден шефът на турското министерство на здравеопазването Фахретин Коджа беше ваксиниран с препарата CoronaVac от китайската компания SinoVac в ефир, като започна кампания за ваксинация в страната.

Повече от 250 хиляди здравни работници в Турция бяха ваксинирани срещу коронавирус с китайския препарат през първия ден на ваксинацията в страната, съобщи министерството на здравеопазването в четвъртък.

"Като част от успешна програма за ваксинация у нас, 254 хиляди лекари вече са я преминали. Аз също я преминах, като се присъединих към тях. Надявам се, че след кратко време всички наши граждани ще бъдат ваксинирани", добави турският лидер.

По-рано Koджа обяви началото на доставките на ваксината на китайската компания SinoVac, Турция очаква да получи 50 милиона дози до края на февруари. Турските власти също така възнамеряват да закупят 4,5 милиона дози коронавирусна ваксина, произведени от американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech до края на март. Ваксинацията в Турция ще се проведе на четири етапа. Първо, ваксината ще бъде дадена на лекари и тези в риск, докато първият етап ще обхване около девет милиона души.

Коментари

Задължително поле