Ердоган: Турският флаг се вее в Африн

Свободната сирийска армия и турските войски окончателно са овладели града

Турският президент Реджеп Ердоган обяви, че тази сутрин Свободната сирийска армия и турските войски окончателно са овладели град Африн, предаде БНР.

Ердоган обяви, че на 57-ия ден от военната операция в центъра на града се вее турският флаг и в Африн вече не са останали "терористични банди". "Центърът на Африн беше превзет в 8.30 часа тази сутрин от членовете на Свободната сирийска армия, подкрепени от турските въоръжени части".

Турският лидер заяви това в реч по случай 103 години от битката при Чанаккале, състояла се по време на Първата световна война.

Вчера вечерта постъпваха съобщения, че от Африн се изтеглят цивилно население и кюрдски бойци, а по-късно градът беше стегнат в пръстен. Говорител на Свободната сирийска армия заяви, че на зазоряване бойците й са поели контрол над частите от Африн, от които кюрдските отряди са се изтеглили, без да се натъкнат на съпротива.

Специалните части на турската полиция и жандармерия проверяват къща по къща за неприятели, междувременно сапьори обезвреждат заложени самоделни мини и бомбени капани.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят