Ето кои ще са най-популярните костюми за Хелоуин на Острова (СНИМКИ)

10-годишният Пресли Кемпсън е върху едно колело Борис, облечен като министър-председателя за Хелоуин

Борис Джонсън, „Жокерът“ и „Жената чудо“ оглавяват предварителната класация сред децата

Британските деца най-много се страхуват от Доналд Тръмп

Премиерът Борис Джонсън, супергероят Спайдърмен и персонажите от хитовото шоу на Netflix „Странните неща“ са сред най-популярните детски костюми за тазгодишния Хелоуин, установи проучване.

В предишните години децата може би се задоволяваха да се обличат като плашещи призраци, смразяващи гръбнака вещици и кръвосмучещи вампири, когато се маскираха за Хелоуин. Днес, изглежда, все повече от тийнейджърите черпят вдъхновение от поп културата, когато решават в кого или в какво ще се трансформират на 31 октомври.

Според проучване сред 2000 британски родители и деца на възраст между 6 и 14 години от Beano Studios голяма част от семействата ще използват Брекзит за Хелоуин. Проучването, проведено през октомври, установи, че над половината от британски семейства планират да черпят вдъхновение директно от предстоящото напускане на Обединеното кралство от ЕС в своите костюми и декорации за Хелоуин.

Над една четвърт от анкетираните казаха, че планират да се облекат като известни британски политици, докато всеки пети заяви, че ще използва за декорации тематиката от Брекзит.

Премиерът Джонсън е на десето място в списъка с костюми, които най-вероятно ще бъдат носени от децата за Хелоуин тази година.

Пениуайз „Танцуващият клоун“ от наскоро пуснатия свръхестествен филм на ужасите „Това е втора глава“ оглави списъка, докато любимият Спайдермен на Maрвел остана на второто място.

Другите персонажи, попаднали в топ 20, са „Жокер“, амазонският супергерой „Жената чудо“, героите от научнофантастичния телевизионен сериал „Странните неща“ и героите от видеоиграта Fortnite.

Осем от всяко десето британско дете заяви, че предпочита за Хелоуин да носи костюми, вдъхновени от поп културата, за разлика от конвенционалните костюми. „Децата днес са много начетени и разбират това, което се случва в света“, заяви Майк Стърлинг, директор в редакцията на Beano Studios.

„С този Брекзит в устата на всеки, не се изненадваме, че ще видим цели орди от мини Борис, които ще завладеят улиците на Великобритания този Хелоуин, с един или двама Джеръми Корбин за цвят“. Според резултатите от проучването две трети от британските родители и техните деца смятат Джонсън за "най-страшната" знаменитост на XXI век.

Въпреки това, знаменитостта, която носи най-много страх сред британските деца, е американският президент Доналд Тръмп, както сочи проучването.

(Превод за „Труд – Павел Павлов)

Коментари

Задължително поле