Ето къде ще вали сняг в неделя

Прогнозата на метеоролозите за неделя и понеделник предвижда застудяване и валежи предимно от дъжд. В Северозападна и Северна България, като и в Централния Предбалкан, обаче дъждът ще преминава в сняг.

Привечер и през нощта срещу понеделник валежите ще се усилят, и в Родопската област и Югоизточна България количествата ще са значителни. Ще духа до умерен вятър, показва справка в сайта на НИМХ.

Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°. Максималните ще са от 0 – 4° в северозападните до 8 – 12° в югоизточните райони от страната.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи, предимно от сняг. Привечер на места в Родопския масив количествата ще са значителни.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни привечер по Южното крайбрежие.

Шофьорите, на които утре им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за движение при зимни условия, предупредиха от пътната агенция. На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България