Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Министър Танева: Няма нарушения при първите 14 проверени къщи за гости

Може ли да ми намалят заплатата без мое знание?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 юни 2019

Кметът на Благоевград даде курбан за здраве

Арестуваха кмета на Костенец (обзор) Радостин Радев предлагал подкуп на общинар, за да гласува “правилно”

Мария Габриел: Суперкомпютърът у нас ще помогне в борбата със заболявания като рак и Алцхаймер

Чаатай Улусой залюби колежка от „Вътрешен човек“ В сериала има сърдечна връзка с Мелек, извън снимачната площадка - с полицайката Сема

Жалбата на Марешки срещу „Лукойл” е неоснователна

Депутатът обвини компанията в злоупотреба с господстващо положение във Варна

Регулаторът потвърди, че фирмата на аптечния бос няма договор с рафинерията

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) намира за неоснователна жалбата на компанията “Трейднет Варна”, собственост на варненския депутат Веселин Марешки, срещу “Лукойл Нефтофим Бургас”. В сигнала от 2015 г. рафинерията е набедена,че продава горива на бензиностанциите си на цени под тези на едро и че нарушава конкурентната среда във Варна.

Решението на регулатора е взето преди 10 дни, но е публикувано едва преди ден. Комисията е установила, че “Лукойл България” не е предприятие с господстващо положение на пазара на едро и дребно на територията на Варна. КЗК допълва, че “Лукойл България” ЕООД няма и не е имало сключен договор за продажба на горива с “Трейднет Варна” ЕООД и че компанията на Марешки е сменяла доставчиците си, което доказва, че на пазара има конкуренция.

“В случая макар продуктите, произведени от “Лукойл Нефтохим Бургас” да се реализират на територията на страната чрез “Лукойл България” ЕООД, последното дружество не доставя директно до бензиностанциите. Между “Лукойл България” ЕООД и бензиностанциите действа друга категория търговци на едро, които купуват автомобилни горива от вътрешни доставчици с цел препродажбата им на пазара на едро или на пазара на дребно”, обясняват от КЗК. Според регулатора по този начин доставките до търговците на дребно се извършват чрез посредници от междинна група търговци, които са независими от дружеството и имат независима пазарна, в това число и ценова политика на пазара на едро. В този смисъл към така повдигнатите твърдения от “Трейднет Варна” ООД доктрината за “свиване на маржовете” (ценова преса) е принципно неприложима, посочват от КЗК.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.