Жалба срещу лекар заради обида и изгонване

Подадоха жалба срещу лекар заради обида и изгонване от болницата. Случаят е от Дупница.

Предисторията е отказ на лекаря да приеме в болницата 82-годишна жена, твърди нейната внучка Иванка Атанасова. Според младата жена докторът изхвърля документите за прием, които пациентката носи от спешния център. Започва преследване по коридорите, съобщава БТВ.

„Преследвах го, буквално го преследвах, докато баба ми береше душа, тя нямаше сила да диша, нямаше въздух, нямаше кислород”, разказва внучката. „Първата му реплика беше: „Ще ви изхвърля от болницата”, посочва и синът Йордан Йорданов.

Днес възрастната жена е в болницата след намеса на завеждащия вътрешно отделение.

„Псуваше, не съм чула такава приказка от човек, който е неграмотен и не е влизал в училище, това не съм очаквала, аз обичах най-много лекарите”, заяви Елинка Искренова.

Д-р Апостолов не е на смяна. След случая е в отпуск, не отговаря и на телефона си.

„Постъпката е осъдителна, не може никой да адмирира подобно поведение и подобно отношение към пациент. Взети са мерки”, коментира д-р Елена Гюзелева, завеждащ вътрешно отделение в МБАЛ – Дупница.

Официалното обяснение на доктора е, че е върнал пациентката за ново направление, защото с това, с което е дошла, не може да я приеме. А близките на възрастната жена подадоха жалба.

Коментари

Задължително поле