Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Жените до най-богатите мъже – хищници или сиви мишки Те не са красавици, нито звезди, но са успели да хванат милиардери

Присила Чан и Марк Зукърбърг

Играят ролята на приятелки и утешителки, но всъщност са доминиращи личности

Половинките на световните богаташи винаги са предизвиквали интерес. Как изглеждат? Имат ли професия? Как са успели да “надушат” бъдещия магнат и да го задържат до себе си? Толкова ли са невинни, колкото изглеждат?

На пръв поглед повечето приличат на тихи сиви мишки, посветили живота си на своя съпруг в богатство и бедност, в здраве и болест. Те са заедно с него от много години, още когато семейният бюджет е варирал около нулата, но има и хитруши, които са уловили в мрежите си вече готов богаташ, дори с цената на това да го разведат.

Лорън Санчес и Джеф Безос

Лорън Санчес и Джеф Безос

Слуховете, че Лорън Санчес дълго е дебнала своята “жертва” и е успяла да му развали семейството, са абсолютна истина. Заради нея основателят на империята Amazon Джеф Безос се разведе с жена си Макензи след 25 години брак и създадени четири деца. Това му струваше рекордната сума от 38 милиарда долара.

Пищната красавица Лорън Санчес е бивша тв водеща, безспорно притежаваща вроден чар, с който омайва всички попаднали в обкръжението й – и мъже, и жени. Тя също се разведе със съпруга си, когато стана известна връзката й с милиардера. За нея казват, че усеща партньора до себе си, настройва се според неговите интереси, приоритети и настроения, с други думи – “влиза му под кожата”.

Независимо от искреността и загрижеността, които демонстрира, Лорън е чисто и просто добра актриса, която се грижи предимно за собствения си интерес. Апетитите й са огромни. Тя е убедена, че всичко най-хубаво в този живот трябва да й принадлежи. И го постига – засега чрез Джеф Безос, с когото имат връзка от година. Той е самотен, тревожен, съмняващ се в правилността на предприетите стъпки, страхуващ се от поражение, тя – и разбиращ приятел, и грижовна майка.

Все пак мнозина подозират, че бившият мъж на Макензи Безос не е намерил надеждна опора в лицето на Санчес. Тя вече е взела своето и е много вероятно да е загубила интерес към завоеванието си. Може би следващата й стъпка ще бъде в областта на собствената кариера. Това спасява Безос от необходимостта да гради нов брак. Излиза, че той напразно е изгорял в пламъка на Санчес и е развалил семейството си.

Мелинда и Бил Гейтс

Мелинда и Бил Гейтс

Краят на 80-те години на миналия век. На корпоративно парти на Microsoft се срещат шефът на компанията Бил Гейтс и Мелинда Френч, работеща в отдела за разработка на мултимедийни продукти. Дълъг неангажиращ разговор, размяна на телефони и обаждане от негова страна още същата вечер. Така започва историята на една от най-здравите семейни двойки, която продължава вече три десетилетия.

Анализирайки чертите на лицето на Мелинда, специалисти по физиогномика твърдят, че тя спада към типа жени, които още от деца знаят какво искат от живота. За тях не съществуват авторитети – те самите са авторитет, ръководител и вдъхновител за себе си. Поставят си високи цели и ги постигат блестящо и безупречно. Дори враговете им признават техния ум, интелект и желязната им хватка, когато искат да постигнат нещо.

Там, където се намира Мелинда Гейтс, винаги има ред и спокойствие. Тя открива подход към събеседника си, кара го да се чувства добре в компанията й. Препъникамък в отношенията й с другите може да стане само нейната неотстъпчивост и пристрастието й към спорове, в които, естествено, тя трябва да излезе победител.

Двамата с Бил се допълват идеално, защото той по характер е по-емоционален, склонен към меланхолия и не притежава нейната упоритост, прагматичност и решителност. Мелинда е тази, която е способна да охлади ентусиазма му да проявява излишна доброта и жертвоготовност. От друга страна, влизайки в орбитата му, тя е успяла да създаде от хаоса ясно структуриран и хармоничен живот. Такива двойки се привличат не физически, а интелектуално и се превръщат в отбор-победител.

Присила Чан и Марк Зукърбърг

Присила Чан и Марк Зукърбърг

Студентката по биология и програмистът се срещат в Харвард. Той е потънал в своя проект, тя го поддържа всякак и е от малцината, които вярват в успеха на замисленото. А той е сигурен, че ще бъдат заедно, както и става. С какво Присила Чан е спечелила Марк Зукърбърг и как го е задържала?

Тя е добросърдечна, но и много мъдра. Умее да скрива собствените си страсти, нетърпеливост, егоизъм и пресметливост. В това отношение притежава качества на харизматичен лидер в по-голяма степен от създателя на Фейсбук. Упоритостта и търпението на Присила нямат граници, никакви психологически бури не могат да я повалят заради вродената й устойчивост на стрес. Във всякакви ситуации тя е като остров на сигурността и спокойствието.

Съпругата на Марк Зукърбърг, която му е родила две деца, не се е превърнала в безгласна домакиня. Напротив, семейният бит не е неин приоритет. Тя поставя на първо място професионалната си кариера и изпълнението на други задължения, които не са свързани с дома. Създава точно такава дистанция в отношенията, колкото Марк да не усеща нейната доминация и да не се чувства “под чехъл”. Това положение е удобно и за двамата.

Присила е първо приятелка, а после съпруга и майка. Тя се съгласява с мъжа си за много неща и приема позицията му на главнокомандващ, затваряйки очи пред излишния му педантизъм, самоувереност и егоцентризъм. В същия момент е силна личност и не допуска той да я гледа от горе надолу – двамата се гледат очи в очи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.