Живко Коцев с подарък часовник за 50 000 лв. от контрабандист

Стопкадър
Николай Денков и Живко Коцев

Дейността му е документирана със СРС, сам поискал да дава обяснения, за да стане защитен свидетел

Главният секретар на МВР Живко Коцев е уличен в престъпна дейност по разследването за контрабанда, което тече в момента, пише Явор Дачков в сайта "Гласове". Според източници на медията Коцев е получил като подарък луксозен часовник "Hublot" на стойност 50 000 лева от Стефан Димитров - един от арестуваните за контрабанда при акцията на службите вчера.

Това е доказано със снимки, а дейността на Коцев е документирана и с други СРС-та, се посочва в публикацията. Според източниците на "Гласове" Коцев сам е поискал да даде на няколко пъти обяснения и доброволно си е предал телефона на следствените органи, за да избегне арест и да получи статут на защитен свидетел. Живко Коцев се е явил с адвокат по време на разпитите и всичките си показания ги е направил пред него.

Според сайта "Афера", който първи писа за случая, при обиска в дома на Коцев са открити големи суми с пари и снимки от почивки с хора на известния контрабандист Николай Николов-Паскал. Източниците на "Гласове" са потвърдили тази информация. "Над Коцев не е оказван никакъв натиск, той сам пожела да даде пълни показания, които го изобличават в съучастие в престъпна схема", потвърждават пред "Гласове" от разследващия екип. 

Днес премиерът в оставка Николай Денков застана твърдо зад главния секретар Живко Коцев, който оттегли оставката си, която подаде вчера. По-късно твърда подкрепа за него заяви и Кирил Петков по бТВ. 

"Живко Коцев днес се самоосвети като разследван, защото призна, че срещу него се водят процесуално-следствени действия, а Денков го доосвети като каза, че поради тази причина не може да се даде повече информация по същество. Това означава, че Коцев е обект на разследване, защото процесуално-следствените действия се водят само срещу заподозрени в престъпна дейност", подчертава Явор Дачков. 

"Комичен детайл се изясни около внезапното изчезване на Коцев във вчерашния ден, когато лидерите на "Промяната" и журналистите в парламента се питаха къде е той. Оказа се, че Коцев цял ден е бил на разпит, а Денков написал писмо на ДАНС, за да го издирват", посочва журналистът. 

Ето какво каза самият премиер в оставка Николай Денков на пресконференцията днес:

"Вчера и аз не знаех къде е г-н Коцев. Нямаше връзка с него, бяха взели телефона му. Имаше период, в който никой нямаше връзка с него. Затова аз изпратих писмо до председателя на ДАНС с искане да издири г-н Коцев".

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика