Живко Тодоров: ГЕРБ се наложи да играе срещу всички на втория тур и резултатът беше много добър

Всеки на тези избори игра, за да може чисто политически по някакъв начин да се постави в пространството. ГЕРБ се наложи да играе срещу всички на втория тур, и затова смятам, че резултатът беше много добър, заяви пред БТВ Живко Тодоров - кмет на Стара Загора от ГЕРБ, избран още на първи тур. За Стара Загора кметът отбеляза, че е най-важно развитието на индустриалната зона, която да се запълни с бизнес и да имат младите хора по-добра перспектива в града. "Продължаваме със Зоопарка, с Руския пазар, който трябва да бъде реконструиран изцяло, с ремонта на гарата и летния театър", каза Живко Тодоров.

Чисто политически ГЕРБ се представи добре на тези избори, защото остана първа политическа сила. Местните избори обаче са мажоритарен вот, по меса вотът е много различен, обясни Тодоров. По думите му в Бургас, Стара Загора, Враца, Велико Търново кандидатите на ГЕРБ са постигнали много добър резултат и са избрани с голямо мнозинство още на първия тур. Това показва, че хората харесват тези кметове и им гласуват доверие, обясни Живко Тодоров.

Той отбеляза, ча на други места е имало сериозна битка и кандидатите на ГЕРБ не са били припознати - като в Благоевград и Русе. Считам, че тук има повече мажоритарен елемент и трябва да се огледат районите и съответните кандидати, които не са се представили добре. Това означава, че те са сгрешили нещо или в кампанията си, или в управлението си, всъщност там е необходима промяна, обясни още Живко Тодоров.

Коментари

Задължително поле