Жилищен блок в Карнобат протече заради недовършено саниране

протекъл блок

Жилищен блок в Карнобат протече, след като фирмата, която извършва санирането, оставила недовършен обекта и се прехвърлила на друг. Подобно е състоянието и на останалите общо 16 блока, които се санират, предаде БТВ.

Хората от 3-етажната жилищна кооперация се оплакаха, че изненадващо ремонтът е спрял в средата на януари. Майсторите прибрали скелето и си тръгнали. Живеещите в блока заявиха, че заради течовете след спряното саниране апартаментите им са съсипани от влагата и мухъла.

Причината за спряното саниране са отрицателните температури, които имаше през месец януари, обясни Стефка Иванова, временно изпълняваща длъжността кмет на община Карнобат.

Златина Димитрова, ръководител на проекта за енергийна ефективност, също потвърди, че санирането е спряно на 17 януари по предложение на проектанта заради отрицателните денонощни температури. Дейностите ще продължат, когато е нормално да се строи, отбеляза тя, като допълни, че най-вероятно това ще се случи през март.

Течовете, които са се появили, са заради това, че хидроизолацията не е довършена. При първа възможност ще пуснем фирмата до покрива, за да довърши точно там, където се е появил течът, отбеляза тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България