Жителите на квартал на Раковски искат „легнали полицаи”

Жителите на квартал „Парчевич” в Раковски искат от кмета на града Павел Гуджеров да бъдат поставени „легнали полицаи”, които да ограничат скоростта на стотиците автомобили, които преминават денонощно по централната улица „Петър Парчевич” и има сериозни предпоставки за инциденти с пешеходци и ПТП-та.

„Преди ремонта на улицата голям участък от пътя беше в дупки, които пречеха на автомобилите да преминават с висока скорост. В момента рискът от произшествие е висок. Затова ви молим да бъде монтирана регламентирана пътна неравност тип „легнал полицай”, която да ограничи високата скорост на преминаващите превозни средства и да намали риска от инциденти”, се казва в писмо на живеещите на улица „Петър Парчевич” до Община Раковски.

„Разбира се, че ще откликнем на молбата на съгражданите ни. Но това не може да стане веднага, тъй като изграждането на „легнали полицаи“ е процедура, която изисква проектиране и съгласуване с КАТ. Ще реализираме пътните неравности в момента в който имаме готови одобрени проектни предложения”, коментира кметът на Раковски Павел Гуджеров.

Той съобщи, че след изграждането на канализационната мрежа и реконструкцията на съществуващата водопроводна мрежа в квартал „Парчевич”, са налети над 580 тона асфалт в две от улиците там – „Софроний Врачански” и „Петър Парчевич”, като само за втората са отишли 460 тона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони