Жители на три села блокираха пътя Перник - София заради водния режим

Кадър от БТВ

Жителите на три села до Перник блокираха за кратко пътя за София. Причината - режимът на водата, който се предвижда и за техните села заради кризата с язовир "Студена", предава БТВ. Хората от Рударци, Кладница и Драгичево категорично не са съгласни да минават на воден режим. Като аргумент посочват, че водата в селата им идва не от "Студена", а от Витоша.

Мярката се предлага от ВиК-Перник, за да стигне вода до горните квартали на града. "Ама тия хора трябва са ги разбият. Те не знаят къде им се губи водата. Те в момента са объркани като патици у калчища", възмущава се Невена Игнатова, жителка на с. Драгичево.

По думите ѝ и сега заради авариите в селото често няма вода, а режимът, който предлагат от ВиК не е решение за справяне с водната криза и само ще я задълбочи. "Спираме пътя, минаваме на гражданско неподчинение и оттук нататък нещата стават много лоши - в смисъл и за пътуващи и т. н.", заканиха се протестиращите. От днес ВиК-Перник временно се оглавява от прокурист - очаква се спешно той да предложи нов вариант на режима.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България