Жозеф Дол към Борисов: За ЕНП е истинско богатство, че имаме толкова силен лидер

ГЕРБ не изневери в нито един момент на ценностите на европейската десница и се утвърди като най-значимата политическа сила в България. Това заявява председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол в поздравителен адрес до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, ръководството и членовете на партията по повод днешния конгрес.

Публикуваме пълния текст на обръщението:

"Скъпи Бойко,

За мен е чест и истинско удоволствие да те поздравя за поредното преизбиране като председател на партия ГЕРБ, за което нямам никакво съмнение, че ще се случи днес.

С трите мандата като премиер за по-малко от десетилетие, ти се превърна в безспорно най-успешния съвременен български политик, а ГЕРБ се утвърди като най-значимата политическа сила не само в дясно-центристкото пространство, но и като цяло в България. През този период икономиката на страната ви нарасна значително, инфраструктурата бе видимо обновена и качеството на живот на българите се подобри чувствително.

Същевременно ГЕРБ не изневери в нито един момент на ценностите на европейската десница. Кризите за Европа идваха и си отиваха, но като лидер, ти не допусна нито залитането към национал-популизма, нито подхлъзването по левичарските призиви за лудо харчене, водещо до дългови спирали.

Приятелю, знам колко трудно ти е в личен план да защитаваш тази балансирана позиция вече толкова дълго време.

За Европейската народна партия е истинско богатство, че имаме толкова силен лидер в своите редици. С твоя авторитет, мъдрост и диалогичност, ти внасяш спокойствие в целия Югоизточен регион на Европа. Благодарение на твоята визия и активната роля за европейската перспектива пред Западните Балкани, трайният мир в района изглежда по-възможен от когато и да било.

Затова те моля да продължаваш напред по същия път и със същото темпо. Обединена Европа има нужда от теб и ще продължаваме да разчитаме на теб като безспорен лидер, утвърден демократ и значим фактор за стабилността на Балканския полуостров.

Бъди здрав, ЕНП е с теб!"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика