Жълт код за сняг и виелици в 8 области

До обяд на много места в страната ще превалява сняг, а по проходите са възможни и навявания.

На 31 декември най-студено ще е във Велико Търново - минус 10 градуса

Вятър с 90 км/ч

Пориви на вятъра до 90 километра в час се очакват днес в 8 области в страната, главно в Североизточна България. Опасно ще е времето във Варненска, Бургаска, Шуменска, Добричка, Сливенска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска области, предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). До обяд на много места в страната ще превалява сняг, а по проходите са възможни и навявания. Синоптиците прогнозират виелици в Ловешко, Габровско и Великотърновско.

В София вече улиците започнаха да се обработват против заледяване. Минималните температури ще са от минус 4 и 1 градуса.

В нощта на Нова година на 31 декември температурите ще паднат още и най-студено ще е във Велико Търново - минус 10 градуса, а най-топло в Пловдив и в Сандански, където термометрите ще достигнат до 8-10 градуса. От Агенция “Пътна инфраструктура” съобщиха, че вчера е ограничено движението за МПС над 12 т през “Троянски” проход поради влошените метеорологични условия.

“През първото десетдневие на януари динамиката на атмосферните процеси ще бъде повишена. В началото на месеца от север ще нахлува студен въздух и ще застудее още. Към 3 - 4-ти януари се очаква повишение на температурите”, съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от НИМХ, цитиран от “Фокус”. Най-ниските температури през януари ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса, по Черноморието - около минус 5 градуса, а най-високите температури ще са до 15 градуса.

Коментари

Задължително поле