Забраниха движението на камиони по пътя Котел-Омуртаг заради свлачище

Движението на товарни камиони над 12 тона бе забранено по главния път Котел-Омуртаг заради активирало се свлачище - съобщиха от ОД на МВР в Сливен. Засега забраната е в сила до 16 март. Движението на леки автомобили се извършва без проблеми.

Свлачището се намира зад трафопоста в котленското с. Тича. Вписано е в националния регистър на влачищата още през 1999 година, до момента не е било активно - казаха от областната администрация. В резултат на обилното снеготопене през последните дни и високите подпочвени води са се свлекли земни маси, съборена е каменната подпорна стена на преминаващата край пътя река, съборени са дървета.

Със заповед на областния управител Чавдар Божурски комисия е извършила няколко проверки на място. Констатациите са, че, ако не бъдат взети незабавни мерки, има опасност от прекъсване на пътя. От община Котел са уведомили експерти от "Геозащита"-Варна, които в близките дни се очаква да извършат оглед на място и да направят предписания. Общината ще кандидатства за финансиране от фонда за бедствия, за да бъде ликвидирано свлачището.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България