Забраняват на Тимъти Шаламе да продава лакомства

„Уонка“ е предистория на „Чарли и шоколадовата фабрика“

Въпреки че сме доста добре запознати с това какво се случва с Уили Уонка и неговата империя за сладкиши, не знаем много за това какво се е случило първо. Warner Bros представи втория трейлър на фантастичния мюзикъл „Уонка“, който е предистория на книгата на Поалд Дал „Чарли и шоколадовата фабрика“. Филмът с Тимъти Шаламе в главната роля разказва как известният сладкар и изобретател се превръща в това, което всички го познават добре.

Действието се развива по време на индустриалната революция. Главният герой е ексцентричен млад пътешественик, новатор, магьосник и авантюрист, нетърпелив да промени света към по-добро с помощта на вкусния си шоколад. Спирайки в английски град, той се изправя пред голям проблем – подходът му не се харесва на местните богаташи. Въпреки препятствията на влиятелни злодеи, Уонка не пада духом и, следвайки заповедта на майка си, се опитва да отвори своя собствена фабрика за шоколад, продуктите от която ще бъдат достъпни за абсолютно всички. Смело момиче сираче и Умпа-лумпи му помагат в начинанието.

Това е третият пълнометражен филм за Уили Уонка. Последните два бяха „Уили Уонка и шоколадовата фабрика“ (1971) с Джийн Уайлдър и „Чарли и шоколадовата фабрика“ (2004) с Джони Деп. Режисьор е Пол Кинг, който се опитва да преосмисли оригиналната история, така че лентата да изглежда като допълнение към класическия филм с Уайлдър. Сценарият е написан от честия сътрудник на Кинг Саймън Фарнаби, а изпълнителен продуцент е създателят на „Хари Потър“ Дейвид Хейман. Заедно с Шаламе, актьорският състав включва Хю Грант, Кийгън-Майкъл Кий, Оливия Колман, Роуън Аткинсън, Том Дейвис, Кобна Холдбрук-Смит и Сали Хокинс. Премиерата на „Уонка“ е на 15 декември.

27-годишният Тимъти Шаламе със сигурност изглежда като един от идеалните кандидати за главната роля на „Уонка“. Като се има предвид, че това е нов поглед към героя, изследващ по-младите години, няма да има непременно припокриване с тези две истории и не е базиран конкретно на по-младата версия на някоя от тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино