Забъркаха Григор и компания в скандал

Българите започнаха с летящ старт на турнира в Австралия, а Григор Димитров и Александър Лазаров постигнаха сензационна победа над силната двойка на Великобритания.

Само три дни, след като направиха фурор в дебютното издание на АТП къп в Австралия, Григор Димитров и компания бяха забъркани в скандал.

Писание в интернет обяви, че България е получила покана за участие в турнира. Но родната федерация „отказала“, за да не финансира престоя на отбора. Тогава Григор бил взел на собствени разноски пребиваването на момчетата, както и на личния си треньор Кристиан Гро.

Родната федерация обаче излезе с факти. По регламент страната може да участва в АТП къп, ако има поне 3 играчи с точки в ранглистата на АТП. Всеки отбор има капитан, който се избира от играч №1 след консултации с останалите в тима. Ако тенисистът №1 е и капитан, тогава друг не се избира. Бюджетът е $15 млн., от които $6 млн. са само за участие и $9 млн. са за премии при победа. Всеки състезател получава част от наградния фонд, както и точки за ранглистата на АТП.

Хотела, храната и транспорта по време на състезанието са за сметка на домакините. Като всеки друг турнир на АТП, и на този, играчите поемат транспорта до мястото на провеждане.

„Преди ден написахме с главни букви името си в историята на българския тенис – изригна във фейсбук втората ни ракета Димитър Кузманов-Мико. - Завършихме 9-и на световното. 14 дни цяла България беше обединена! Такава, каквато винаги съм искал да бъде! Хората не спяха, плакаха и изживяваха успеха. Защо искате да ни отнемете всичко това?“

"Потресен и разочарован съм - обяви президентът на федерацията Стефан Цветков. - Явно целят малкото хора, които помагат и работят за оцеляването на федерацията и на тениса, да се откажат."

Коментари

Задължително поле