Завръщането на „Хелоуин“

Джейми Лий Къртис още е във форма

“Този октомври една от най-големите икони на хорър киното Майкъл Майърс се завръща (за пореден път) за нова доза сеч в нощта на Вси светии в предстоящия “Хелоуин” (”Halloween”), който ще бъде директно продължение на абсолютната едноименна класика на Джон Карпентър от 1978 г. и ще пренебрегне всички останали (девет на брой) филми от франчайза до момента”, съобщава operationkino.net. Филмът е най-горещото премиерно заглавие на седмицата и излиза точно 40 години след оригинала.

Действието в “Хелоуин” логично се развива четири десетилетия по-късно от събитията в първия филм, когато Майърс бяга от затвора и оставяйки кървава диря след себе си, се отправя към Хадънфийлд, за да довърши започнатото на Хелоуин през 1978 г. – да убие Лори Строуд. В ролята, която я направи звезда, се завръща Джейми Лий Къртис. Тя продължава да е в топ форма, а филмът е и повод да си припомним колко горещо и качествено тяло демонстрираше тя като по-млада. Във филма нейната героиня е прекарала всичките тези години в подготовка за завръщането на Майкъл Майърс.

Режисьор и сценарист Дейвид Гордън Грийн, който е снимал тъпи комедии като “Ананас Експрес” и “Ваше височество” и независими филми като “Джордж Вашингтон”, “Снежни ангели”, “Джо” и “Принц Лавина”. Другите двама сценаристи също – Дани МакБрайд и Джеф Фрадли също не са имената, които хорър феновете очакват прикрепени към подобен проект.

В главните роли освен легендата Джейми Лий Къртис са още Джуди Гриър, Уил Патън, Ник Касъл, Анди Матичак, Омар Дж. Дорси и други.

Коментари

Задължително поле