Задържали пиян до безпаметност висшист за увреждането на автобуса на ДОСТ в Разград

Пиян до безпаметност 27-годишен младеж е извършител на увреждането на автобуса на ДОСТ в Разград. Й.А. не е имал политически мотиви или пристрастия, дори не помнел със стикерите на коя партия е било облепено превозното средство. Това съобщи окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Както „Труд” информира, сигналът за вандалството над автобуса, ползван за предизборни обиколки, е получен в събота сутринта. Били са потрошени предно панорамно и пет странични стъкла, изтръгната регистрационната табела. Имало издрасквания по стикерите, опити да се нарисуват свастики и други повреждания.

Автобусът, собственост на фирма от Кърджали, пристигнал в Разград в събота вечерта и бил спрян на паркинг на хотела в центъра.

Към 11 часа в събота полицаите вече били установили извършителя, но им трябвало доста време да го събудят и изтръгнат от състоянието му на тежко алкохолно опиянение. Било установено, че младежът е повредил автобуса пред приятелка си, с която излезли от заведение в хотела към 2,15часа. „Дори не помнеше какво е пишело на автобуса. Започвало с Д, но не знаел на ДПС или на ДОСТ е. Младежът работи, с висше образование е, но няма да кажа каква е професията му”, допълни прокурор Тодоров.

Извършителят и адвокатът му, който пък бил член на Районната избирателна комисия, са поискали съкратен процес, с признаване на вината. На този етап се смятало, че щетите са около 12 – 15 000 лв., но младежът не можел да ги възстанови веднага. Той е подведен под отговорност за повреждане на имуществото. Задържан е за едно денонощие. Иззети били ключовете му, с които драскал по автобуса.

Прокурор Тодоров е категоричен, че няма политически мотиви във вандалската проява.

Коментари

Задължително поле