Задържаха безработен куриер, нает от телефонни измамници

Снимка: Архив

4 550 лв. от две измами в Търговище са намерени в 24-годишния от Добрич

24-годишен безработен от Добрич и приятелката му са задържани в Търговище, след като мъжът прибрал 4 550 лв. от две телефонни измами.

М.Л. от Добрич е арестуван непосредствено след втората, която е станала в понеделник по обед. Тогава била измамена 84-годишна жена от Търговище, която оставила на указано място 1 550 лв. Предния ден друга 70-годишна жена от областния град пък накамари 3 000 лв., заблудена, че помага на полицията при операция за задържане на телефонни измамници.

Парите от двете измами са иззети от мъжа.

Заедно с него е задържана и 23-годишната му приятелка от добричко село, чиято съпричастност към измамите се установява, съобщиха първоначално от полицията. В последствие беше уточнено, че на момичето няма да се повдигат обвинения. Данните били, че то само придружавало приятеля си.

На този етап от полицията съобщават, че младият мъж е само куриер и е попаднал в схемата на телефонните измамници, след като пуснал обява, че си търси работа.

От съобщението на МВР става ясно, че се работи съвместно с Главната дирекция на националната полиция и ще се установява дали наетият за куриер не е извършвал съответните услуги за телефонните измамници и в други области.

Не е изключено полицията да дебне поръчителите и извършителите, които много вероятно да последват куриера в ареста.

Коментари

Задължително поле