Задържаха здравен инспектор при получаване на подкуп

Арест, белезници

В дома му са намерени крупни суми и документи, Окръжна прокуратура – Габрово води разследване

Задържаха здравен инспектор при получаване на подкуп.

Около 15:00 часа на 1 юни в Габрово, в резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия, служители на сектори „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Противодействие на криминалната престъпност“ към Областна дирекция на МВР – Габрово, задържат 63-годишен служител на регионалната здравна инспекция в града. Полицейското задържане е осъществено в момент, в който длъжностното лице получава неследваща му се имотна облага – парична сума, предавана му от собственик на търговски обект в областния град.

В резултат на процесуално-следствени действия, проведени в жилищата и в работния кабинет на здравния инспектор, са намерени и иззети крупни суми пари и документи, имащи отношение към извършваната от него престъпна дейност.

Разследването на осъществяваната от лицето корупционна практика по чл. 301 от Наказателния кодекс продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово. С постановление на наблюдаващ прокурор, първоначалното полицейско задържане за срок до 24 часа, е удължено до 72 часа, съобразно Наказателно-процесуалния кодекс на Републиката.

Коментари

Задължително поле