Хореографът Фреди Франдзути: Еротиката е важна част от „Кармина Бурана”

„Фолксваген” предпочита София пред Измир Вече има разговори за продажбата на имот до българската столица за новия завод

Народният театър издига сцена под звездите За трета поредна година спектаклите ще се играя на открито от 21:30 часа

Дилъри търгували с дрога от коли в движение (обзор) Осем ефективни и две условни присъди за 10 участника в наркогрупа

Йенс Столтенберг: Русия има време до 2 август да се върне към ракетния договор

Порой причини наводнение в Котел, някои от жителите бяха евакуирани

Цеци Красимирова пуши трева

Не забраняват вноса на дизели втора ръка

Мелиса спретва на Селим гаден женски номер

Наказателният спецсъд остави Николай Банев в ареста

Климатичните аномалии съсипват кръвното и секса Динамичната смяна на времето между жеги, обилни валежи и бури стават все по-често явление

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 юни 2019

Терористична заплаха вдигна на крак полицията в Брюксел, българският посланик предупреди колегите си да отбягват центъра на града

Разширяваме двойно ГКПП „Калотина” (обзор) Новите инвеститори гледат за колко време тировете стигат до границата

Доставят ново кухненско оборудване на патронажа в Елена

Задържаха кмета на община Асеновград

Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов е задържан за 24 часа в ареста, след като бил привикан за справка в прокуратурата в четвъртък. Градоначалникът е получил призовката в четвъртък рано сутринта от полицай, който го чакал пред кабинета. В нея имало вписан час за явяване на 25 май в Окръжна прокуратура-Пловдив и се е отзовал на нея, съобщиха от Община Асеновград. Мобилният апарат на кмета д-р Емил Караиванов бе включен на гласова поща.

Никой от екипа му нямаше информация дали той е арестуван, а пиарите на общината не си вдигаха служебните и мобилни телефони, за да внесат яснота по казуса. „Ще коментираме случая в петък. Дотогава няма да вземаме отношение“, заяви за „Труд“ Галя Андреева-Минчева, говорител на Окръжна прокуратура. До редакционното приключване на вестника кметът на Асеновград не се бе сдобил с повдигнато обвинение. Окръжните магистрати в Пловдив уточниха, че случаят е техен, а не на Специализирана прокуратура. „Ако има полицейско заповед за задържане до 24 часа, тя е от правомощията на МВР“, допълни прокурор Галя Андреева-Минчева.

Заедно с кмета д-р Емил Караиванов (БСП) за разпит в четвъртък са били призовани още трима бизнесмени. Става дума за собствениците на строителна фирма „Запрянови“ ЕООД Вакрил и Георги Запрянови, които са баща и син, и Николай Христев, чиято съпруга държи ресторанта в Община Асеновград. Според близки до разследването става дума за сигнал за подкуп, но той нямал нищо общо със случая, по който преди седмица Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на главния архитект на Асеновград Константин Атанасов. Той е разследван, че взел подкуп от 8000 лв., който получил на 8 декември 2016 г. от посредника Митко Захариев, за да съгласува идеен инвестиционен проект, представен му от управител на клон на акционерно дружество.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.