Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Задържаха кмета на община Асеновград

Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов е задържан за 24 часа в ареста, след като бил привикан за справка в прокуратурата в четвъртък. Градоначалникът е получил призовката в четвъртък рано сутринта от полицай, който го чакал пред кабинета. В нея имало вписан час за явяване на 25 май в Окръжна прокуратура-Пловдив и се е отзовал на нея, съобщиха от Община Асеновград. Мобилният апарат на кмета д-р Емил Караиванов бе включен на гласова поща.

Никой от екипа му нямаше информация дали той е арестуван, а пиарите на общината не си вдигаха служебните и мобилни телефони, за да внесат яснота по казуса. “Ще коментираме случая в петък. Дотогава няма да вземаме отношение”, заяви за “Труд” Галя Андреева-Минчева, говорител на Окръжна прокуратура. До редакционното приключване на вестника кметът на Асеновград не се бе сдобил с повдигнато обвинение. Окръжните магистрати в Пловдив уточниха, че случаят е техен, а не на Специализирана прокуратура. “Ако има полицейско заповед за задържане до 24 часа, тя е от правомощията на МВР”, допълни прокурор Галя Андреева-Минчева.

Заедно с кмета д-р Емил Караиванов (БСП) за разпит в четвъртък са били призовани още трима бизнесмени. Става дума за собствениците на строителна фирма “Запрянови” ЕООД Вакрил и Георги Запрянови, които са баща и син, и Николай Христев, чиято съпруга държи ресторанта в Община Асеновград. Според близки до разследването става дума за сигнал за подкуп, но той нямал нищо общо със случая, по който преди седмица Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на главния архитект на Асеновград Константин Атанасов. Той е разследван, че взел подкуп от 8000 лв., който получил на 8 декември 2016 г. от посредника Митко Захариев, за да съгласува идеен инвестиционен проект, представен му от управител на клон на акционерно дружество.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете