Задържаха мъж, пребил до смърт съпругата си

Задържан е мъж от павликенското село Паскалевец, който е пребил до смърт 50-годишната си съпруга.

Служители на полицейското управление в Павликени започнали разследване за смъртта на жената, след като съседи алармирали за кървавата драма.

В 7,57 часа във вторник  в полицията бил получен сигнал, че в двора на къща в Паскалевец е намерено безжизненото тяло на стопанката. Местопрестъплението незабавно било посетено от служители на РУ- Павликени и съдебен лекар. Извършен бил оглед, който установил, че жената е с множество наранявания по гравата и цялото тяло. Трупът бил откаран за аутопсия в областната болница във Велико Търново. По случая са проведени процесуално-следствени действия, под наблюдението на Окръжна прокуратура. Започнато е досъдебно производство по чл. 115 от НК за убийство.

Още същия ден от съдебно-медицинската експертиза станало ясно, че пребитата е издъхнала от получените травми при зверския побой. В злополучната сутрин съпругът и бил пиян и двамата се скарали люто. Той изпаднал в ярост, грабнал дървена сопа и захванал да я налага където свари по цялото тяло. Озверелият съпруг удрял с все сила беззащитната жена, като дори я обезобразил. Тя се опитала да се спаси като изпълзяла на двора, но там починала.

Извършителят на зверството е задържан. Окръжната прокуратура във Велико Търново му е повдигнала обвинение за извършеното тежко престъпление. Държавното обвинение ще иска от съда да му бъде наложена постоянна мярка "задържанве под стража".

"Работи се по случая. До часове ще има развитие, за което ще бъде предоставена информация", обясниха от пресслужбата на Апелативната прокуратура в старата столица.

Коментари

Задължително поле