Задържаха трима с "Мерцедес", докато превозват 100 кг нелегален тютюн по магистрала "Тракия"

Икономическата полиция в Сливен задържа трима души с "Мерцедес", докато превозват 100 кг нелегален тютюн по автомагистрала "Тракия", съобщиха от МВР. Спецакцията за противодействие на престъпленията, извършвани против данъчната система, е проведена на 21 март, с участието на служителите на реда от Нова Загора.

Лекият автомобил е бил спрян за проверка до крайпътно заведение на магистралата. Ситно нарязаният тютюн, без акцизен бандерол, бил разпределен в 10 чувала, предназначени за продажба. Задържаните са 29-годишен мъж, собственик и шофьор на колата, 23-годишната му съпруга и 32-годишна тяхна позната, всички от сливенския кв."Надежда". Трите лица първоначално са били отведени ва РУ на МВР-Нова Загора. Тютюнът е иззет. Води се бързо досъдебно производство.

През 2018 г. по линия „Акцизи” при спецакции са иззети 345000 къса цигари без бандерол и 815 килограма обработен тютюн. От Областната дирекция на МВР-Сливен съобщиха, че работата по разкриването на престъпленията против данъчната система е приоритет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право