Задържаха шофьор-беглец без книжка и спътника му

Криминално проявен шофьор без книжка и спътникът му бяха арестувани зрелищно в центъра на Шумен в четвъртък след като опитаха да избягат от автопатрулен екип, за да не бъдат проверени. Оказало се, че 16 часа по-рано полицаите са имали работа със същата кола и неправоспособен шофьор.50404227_586203078517530_6433985335826317312_n

Към 15,30 часа в четвъртък на бул."Славянски " полицейски екип забелязал "Алфа Ромео" без регистрационни номера. Униформен подал знак със стоп палка на водача, но той подминал служителите на реда. Полицаите последвали автомобила и дали знак на водача със звукова и светлинна сигнализация да спре, но той продължил. Малко след това му препречили пътя и го спрели. Оказало се, че зад волана е 39-годишен мъж от Ямбол, който е неправоспособен. Номерата на автомобила били свалени след извършена проверка вечерта в сряда, когато около 23 часа на почти същото място - кръстовище образувано от бул."Славянски" и ул."Адам Мицкевич" водачът бил проверен. Не представил свидетелство за управление, а след справка се оказало, че е неправоспособен. Категорично отказал да бъде тестван за алкохол или наркотични вещества. Съставен му бил акт, че няма сключена застраховка "Гражданска отговорност" и че не носи талона на лекия автомобил.

В четвъртък по време на проверката в автомобила освен водача, бил и 38-годишен мъж също от Ямбол. Двамата са криминално проявени и осъждани за кражби и грабежи, уточняват от полицията. Задържани са за срок до 24 часа в РУ-Шумен и работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право