Задържаха 33-годишен наркодилър в Силистра

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра задържаха 33-годишния И. А. по подозрение в притежаване и разпространение на дрога, съобщават от МВР.

Вчера около 18 часа в областния град, действайки незабавно по сигнал, криминалистите заловили мъжа във входа на жилищен блок и при обиск намерили у него три хартиени пакетчета с кафеникав прах, идентифициран като хероин. Изяснено било, че непосредствено преди това той осъществил сделка на дребно със същата субстанция за което И. А. направил признания пред разследващите. Малко след това доброволно предал други 69 пакетчета със същото вещество, които били в дома му. Общото количество иззета дрога е към 30 г.

До момента мъжът няма регистрирани криминални прояви, но е познат на служителите на реда. Задържан е за срок до 24 часа, срещу него е образувано досъдебно производство. Арестът на мъжа е резултат на последователна оперативна работа, насочена срещу пласирането на наркотици в региона.

През последните седем дни това е третата успешна акция на силистренските криминалисти срещу наркоразпространението  в региона.

Коментари

Задължително поле