Задържаха 38-годишен мъж, заключил приятелката си в жилището им за три денонощия

Снимка: Архив

Потърпевшата системно е била пребивана от него и заплашвана с убийство

Криминалисти разследват сериозно криминално деяние в Сливница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 16 часа на 25 януари жителка на Сливница потърсила помощ от полицията, съобщавайки, че през последните три денонощия е била противозаконно лишена от свобода /заключена в жилището си/ от мъжа, с когото живее на семейни начала. Потърпевшата споделила, че е успяла да избяга, след като 38-годишният й партньор заспал, като заявила, че системно е била пребивана от него с различни твърди предмети и заплашвана с убийство. Към адреса веднага били изпратени полицейски служители от РУ- Сливница, които при извършения оглед открили и иззели от жилището веществени доказателства, съотносими към твърденията на пострадалата.

Междувременно криминално проявеният извършител напуснал дома си, което наложило да бъде обявен за общодържавно издирване. В резултат на незабавно предприетите заградителни действия той бил задържан в автомобила му на територията на града. При тестването на водача за употреба на наркотични и упойващи вещества уредът отчел наличие на амфетамин и метамфетамин в пробата му, поради което срещу него е образувано бързо производство.

38-годишният е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 142, ал.4 от НК. Действията по пълното му документиране продължават под надзора на районната прокуратура.

Коментари

Задължително поле