Заев обеща: След името, наред е икономиката

След името, наред е икономиката. Това обяви премиерът на Македония Зоран Заев на пресконференция.

Ден след гласуването на конституционните промени, Заев благодари на депутатите за голямото и отговорно решение, съобщава македонската редакция на “Свободна Европа“.

"Да приемем Преспанското споразумение означава да оставим горчивината в миналото и с гордост да погледнем в бъдещето, ние написахме история и отворихме страниците на бъдещето", каза Заев. По думите му, Северна Македония ще се присъедини към НАТО и ЕС като пълноправен член. И като техен член ще бъде гарантирана сигурността и стабилността на страната ще получи икономическа сила.

"Решението в парламента е решение срещу изолацията, несигурността и бедността, решение, което дава на младите хора силата да бъдат рамо до рамо с европейските връстници", посочи Зоран Заев.

Той очаква споразумението да бъде ратифицирано от гръцкия парламент, а след това Гърция да подпише Протокола за присъединяване към НАТО, за да стане Македония 30-тата членка на Алианса. По думите на Заев, с разрешаването на спора с Гърция страната му вече няма открити въпроси със съседите си.

"Създадохме модел за разрешаване на спорове, който спечели симпатиите на международните партньори", каза министър-председателят.

Той обеща стартирането на нова кампания за икономически реформи, за по-добър живот, по-добри възможности и справедливо общество.

Министър-председателят се обърна към опозицията, поиска от тях постоянно да напомнят на властите за техните отговорности, но и опозицията не трябва да пречи неоснователно и да бъде отговорна, според премиера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа