Законът за туризма е тромав и с трудно разбираеми части

Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризмаСнимка: Пламен Стоименов

„В момента сме в процедура на промени относно Закона за туризма. Националният борд по туризъм и асоциацията БХРА заедно направихме среща през януари и поискахме от министъра на туризма удължаване на срока за промени и предложения до края на април, което тя одобри.

Искаме да направим нови серии от срещи с експерти в бранша и да отработим нашето общо виждане. Самият закон е доста тромав и има трудно разбираеми части от страна на бизнеса, освен това има неработещи и недоразвити части“.

Това съобщи Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма на среща на Националния борд по туризъм. На събитието присъстват още Бойко Манев, директор „Човешки ресурси“ на Виктория Груп и Ася Пенчева, директор на Центъра за професионално обучение „Хотелиерска лига“.

Според него много малко от асоциациите и организациите в бранша дават решения на проблемите. Той коментира, че не е политиката в това да се смени министърът, а да се обсъдят заедно темите и да се действа.

„Ако не достигнем заплатата в бранша да стане като европейската, ние не сме конкурентоспособни в туризма“, обяви Драганов.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. КАКЪВ ТУРИЗЪМ БЕ ХОРА, ЗАЩО СЕ ЗАЛЪГВАТЕ. КОЙ ВИ ХОДИ В ТЕЗИ МУТРЕНСКИ ХОТЕЛИ ОСВЕН ЩУРИТЕ РУСНАЦИ И ТЕ ЩЕ СЕКНАТ ДО ЕДНА ДВЕ ГОДИНИ!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.