Закопчаха 28-годишен дилър на дрога в Русе

В жилището му са открити различни наркотици, пистолет "Макаров", заглушител и патрони

Криминалисти задържаха 28-годишен мъж за разпространение на дрога, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Специализираната полицейска операция срещу разпространението на високорискови наркотични вещества е проведена на територията на ОДМВР – Русе в понеделник. В нея са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализираното тактическо звено на ОДМВР – София.

В хода на осъществените под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе действия, полицаите спрели за проверка лек автомобил, в който пътували трима мъже, на възраст 23 – 27 г. Установено е, че те пренасяли марихуана, закупена от 27-годишна жена от Русе. Последвало и задържането на 28-годишен мъж, който живеел с русенката, а при обиска от него били иззети пистолет "Макаров" със заличен сериен номер, боеприпаси за оръжието и бокс.

По време на операцията е извършено и претърсване в жилище в Русе, обитавано от двамата, гараж и избено помещение, ползвани от мъжа. На адресите са открити близо 200 грама амфетамин, около 70 грама марихуана, електронни везни, мобилни телефони и пакетче с бяло прахообразно вещество. Криминалистите попаднали и на специално пригодено място на една от терасите в дома, където били засадени 19 канабисови растения, като за целта мястото било оборудвано с кварцова лампа, вентилатор, специални филтри, имало и препарат за наторяване на почвата. От адреса са иззети 150 патрона и заглушител.

По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжна прокуратура - Русе за престъпление по чл. 354а, ал.1 и чл. 339 от НК. 28-годишният мъж е задържан първоначално за 24 часа, а след повдигане на обвинение, с постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокуратурата.

 

Коментари

Задължително поле