Маниак нападна баба на улицата, тя го излъга

Снимка: Архив

Пенсионерка на 68 г. от шуменското село Друмево беше нападната от сексуален маниак на улицата и успя да се измъкне от ръцете му, като го излъга, че ще му се отдаде по-късно.

В ареста в сряда е задържан 43-годишният Милко Фиданков, научи "Труд". Мъжът е от варненско село и се мотаел в Друмево с колело във времето, когато жената била тръгнала до магазина след 14 часа. Край него имало група местни деца, а другоселецът искал да попита нещо и пенсионерката доверчиво се приближила. Милко почнал да разпитва за местна жена и бабата услужливо почнала да обяснява как да я намери. Хлапаците се отдалечили, а в този момент мъжът нападнал пенсионерката и я повалил на земята.

Започнал да я опипва, обяснявал похотливите си мераци и блудствал с нея. Жената се съпротивлявала и двамата се претърколили в близко дере. Незнайно как се овладяла и се сетила да го излъже. Обещала, че ще му се отдаде един път, но иска да я остави на спокойствие да си поеме дъх и да отиде до дома си. Насилникът повярвал, че ще се върне. Пенсионерката едва се добрала до къщата си, там бил синът и снаха й, съпругът й бил починал преди години. Заедно тримата се върнали при изнасилвача, извикана била и полиция, която задържала Милко. Според запознати, не е имало линч. В досието на Милко има една присъда за изнасилване и втора за грабеж. Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за похотливеца.

По-късно от Апелативна прокуратура-Варна съобщиха, че с постановление на наблюдаващ прокурор Милко е задържан за срок до 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за опит за изнасилване, извършен при условията на опасен рецидив. За това престъпление се предвижда наказание от 3 до 15 г. лишаване от свобода.

Районната прокуратура в Шумен ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо рецидивиста.

Коментари

Задължително поле