Замеряха с бомбички и бутилки полицаи пред парламента. СДВР: Протестът е нерегламентиран

Напрежението по време на т. нар. трето Велико народно въстание отново ескалира след сблъсък на протестъри с с полицаи между сградите на БАН и парламента, предаде Нова телевизия.

Демонстрантите настояваха да преминат през кордона, за да стигнат до Паметника на Незнайния воин. Към органите на реда полетяха бомбички и бутилки.

Има пострадал служител на реда. Две линейки пристигнаха в района - едната на Спешна помощ, а другата от болницата на МВР, предаде БНР.

https://www.facebook.com/btvnews/videos/646820099597524

Протестът пред НС е нерегламентиран, обяви директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

"Вчера в следобедните часове е постъпило уведомление от младежката организация на „Да, България” както до нас, така и до Столичната община. Има съгласувано разрешение за провеждане на протестни действия на площад „Независимост” и на паркинга пред БНБ. Това е единственото регламентирано протестно действие. Онова, което се случва пред сградата на Народното събрание, цели само ескалация на напрежението. Гражданите имат абсолютното право да достигнат до паметника на Незнайния войн по всеки един маршрут. Сградата на НС е стратегически обект от националната сигурност и няма как да минат през полицейския кордон”, обясни ст. ком. Хаджиев.

По-рано през деня един човек е задържан на изградените ГККП-та. "Получихме информация, че на протеста има провокатори", допълни шефът на СДВР.

https://www.facebook.com/sdvr.stolichnapolicia/videos/2505552662950083

Коментари

Задължително поле