Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Заместник-кметът Христина Шопова при откриване на фестивала „Балкански игри“: Благоевград гледа смелo към бъдещето, благодарение на талантливите си деца

Стартира второто издание на фестивала „Балкански игри“, който се осъществява по проект „Култура без граници“. Той се провежда в рамките на два дни на площад „Македония“. Преди официалното откриване се състоя дефиле на участници във фестивала. То бе осъществено чрез подвижна платформа по ул. „Тодор Александров“ до пл. „Македония“.

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова приветства участниците и гостите на площада.

„Това е изключително важен проект за Благоевград – първият съвместен с Югозападен университет „Неофит Рилски“ и партньорите ни от Гърция. Със сигурност през тези два дни ще се насладите на богатата култура на България и Гърция. Акцент във второто издание е детското творчество. Благоевград има с какво да се гордее в това отношение, има какво да покаже! Целта е нашите млади европейци, млади благоевградчани и приятелите ни от Гърция да разгърнат своя талант и да създадат приятелства. Благоевград, освен че е древен, той е и модерен – смело гледа към бъдещето,
благодарение на талантливите деца“, каза заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова.

Фестивалните дни са арена за споделяне на етнокултурното, музикално и танцово многообразие на България и Гърция. Жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на богата програма, наситена с много музика, песни и танци в различни жанрове. Ще има демонстрации на арт ателиета с възможност за ръчна изработка на сувенири, развлекателни дейности за създаване на приятелства, фолклорни надигравания, арт инсталации и пленери, улични дефилета на участниците, представяне на възможностите за туризъм чрез виртуална реалност и много други забавления. Във фестивала участват деца от ЦЛРТБ, различни творчески школи, както и таланти от съседна Гърция.

Събитието се организира от Община Благоевград в сътрудничество с Дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството – Национален орган на Програмата за сътрудничество INTERREG V-A „Гърция-България 2014-2020”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.