Зам.-председателят на НС Емил Христов пред „Труд”: Парламентът ще гласува преговорите за F-16

Емил Христов, зам.-председател на парламента

Всяко забавяне ще оскъпи сделката

Тази седмица в програмата на Народното събрание ще бъде включено за гласуване предложението на Министерски съвет за преговори за придобиване на изтребители F-16. Това заяви вчера пред “Труд” зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов (ГЕРБ). Важно е да не отлагаме това гласуване, защото всяко забавяне от наша страна ще оскъпи впоследствие евентуалната сделка, коментира Емил Христов.

“Разчитам колегите от всички парламентарни групи за проявят разум и да не изпадат в краен популизъм”, каза още зам.-председателят на Народното събрание. Както е известно, напрежение по подкрепата за даване на мандат на кабинета за старт на преговорите със САЩ се очаква при “Обединени патриоти”, тъй като Валери Симеонов се обяви за нова процедура.

От БСП ще са против, а от ДПС ще вземат решение във вторник на заседание на парламентарната си група.

Припомняме, че миналата седмица администрацията на президента Тръмп приветства плановете за модернизация на въоръжените сили на България. В изявлението на Белия дом се каза, че “F-16 блок 70 предлага на България най-добрата възможна комбинация от цена, бойни способности и взаимна съвместимост с другите натовски военновъздушни сили”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика