Запалено кандило предизвика пожар, жена е тежко обгорена

63-годишна жена е тежко обгорена и с опасност за живота, след пожар в къщата й в Созопол. Изгарянията са 40 процента, предимно по лицето и ръцете.

Пострадалата е Мая Попова дъщеря на Живко Попов, близък съратник на Людмила Живкова, лежал в затвора след смъртта по обвинение в присвояване на 6 милиона лева. През 1990 г. е амнистиран.

Мая Попова завършва гимназия в Лондон, а след това Кралската академия по драматични изкуства, ВИТИЗ и „Социология“ в Софийския университет. Работаила е в БНТ и БНР. Известна е и с това, че твърди, че предсказва земетресения, които усеща с тялото си.

В неделя сутринта, от свещта на запалено кандило лумнал огън и подхванал матрака и друга покъщнина в стаята на жената, съобщи Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР Бургас пред "Труд".

Попова се опитала да гаси стихията сама- с вода, като на помощ и се притекла 31-годишната й дъщеря. В това време влюбена двойка минавала под прозорците на къщата им, на улица "Никола Вапцаров". Момичето и момчето видели гъст дим да излиза от прозолеца и веднага се обадили на пожарната.

Пристигналите огнеборци са потушили пожара. Обгорената жена била изнесена с носилка и откарана в държавната болница в Бургас, от където е трпанспортирана в Клиниката по изгаряния във Варна. Настанена е в реанимацията на здрпавното заведение и е с опасност за живота, казаха от полицията.

Коментари

Задължително поле