Заплаха за ремонта на стадион „Българска армия”

Общинският съветник от “Патриоти за София” (ВМРО-Атака) Карлос Контрера.

ВМРО: Съоръжението може да сподели съдбата на лифтовете на Витоша

„Георги Аспарухов” е евентуален домакин на световно първенство

15 млн. евро би донесла на София младежката зимна олимпиадата през 2024 г.

От забавяне е заплашен ремонтът на стадион “Българска армия”, заяви пред “Труд” общинският съветник от “Патриоти за София” (ВМРО-Атака) Карлос Контрера. Той припомни, че концесионерът на съоръжението - футболен клуб ЦСКА, предвижда мащабна реконструкция. Тя ще го превърне в едно от най-добрите на Балканите, което да отговаря на изискванията за световно първенство. Спортният министър Красен Кралев миналата седмица подписа договор с колегите си от Сърбия, Гърция и Румъния за съвместна кандидатура за домакинство на световно или европейско първенство. “Държавата ще строи и нов национален стадион в София. Необходимо е градът ни да може да предложи на финалистите по един стадион за база. На тези критерии отговаря само “Георги Аспарухов”, и то донякъде”, каза Контрера на заседанието на Столичния общински съвет.

Според него друг обект с потенциал е стадион “Българска армия”, но забавянето на ремонта може да затрудни неговата модернизация. То може да стане заради новия Подробен устройствен план на Борисовата градина, който още не е готов, обясни общинският съветник. “Опасението ми е, че партийно и икономически заинтересовани организации или сдружения ще се опитат да блокират плана и проекта за реконструкция на “Българска армия”. Вероятно ще се спори за паркинга към стадиона и за строителните дейности. Без значение, че се ремонтира нещо съществуващо и старо. Така казусът с ремонта на “Българска армия” може да заприлича на този с лифтовете на “Витоша”, каза пред “Труд” Контрера.

Той припомни, че наближават зимните олимпийски игри за младежи през 2024 г., за чието домакинство София се бори. Форумът няма как да се проведе без модернизация на ски зоната на Витоша. Тя не може да се случи без промяна в действащия План за управление на Природния парк. Според сметките на Контрера форумът би донесъл на столицата 15 млн. евро преки приходи от делегациите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България