Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Започват огледите на къщите в Хитрино

Общественият съвет на хората в Хитрино започва оглед на щетите, причинени от взрива на цистерна с пропан бутан и пожара в селото. Това заяви председателят му Севджан Акиф.

“Предстои ние от съвета да минем през всяка една къща. Лично ще видим какво е състоянието на хората, според степента на разрушеност най-съвестно ще разпределяме средствата”, заяви тя пред Би Ти Ви.

Общественият съвет ще разпределя и парите по набирателните сметки на общината, където са събрани около 200 хил. лв. Той обаче няма да взема крайното решение, а ще прави предложение до местния общински съвет.
По подобен начин ще се постъпи и със средствата, събрани от БЧК, съобщи председателят му Христо Григоров. Събраните пари от дарения по сметките са около 2 милиона лева. “Хората в Хитрино ще имат думата и при разпределянето на средствата от БЧК”, заяви той.

В съвета ще влязат общественици, православната църква, мюфтийството и кметът на Хитрино.
За възстановяването на селото след трагедията бяха отпуснати 10 милиона лева от правителството. Други 20 млн. лв.  бяха отпуснати  Европейската комисия чрез Програмата за развитие на селските райони. Тези трябва да отидат за възстановяване на инфраструктурата на опожареното село.

За справяне с последствията от трагедията в Хитрино ще разчитат и на безработни помощници. Те ще поемат работата по попълването на документите на хората, които са останали без дом и покъщнина, както и с разчистването на срутените къщи. Двама души ще се занимават с приготвянето на топъл обяд за местните хора в ритуалната зала.
След получено разрешение от собствениците на изгорелите и станали необитаеми къщи

Община Хитрино ще разчиства терените на собствениците на изгорелите и необитаеми къщи, след като те получат разрешение. Така те ще се подготвят за ново строителство. Кметът на общината Нуридин Исмаил призова жителите да търсят местната управа и заинтересованите институции за всичко, което им е нужно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете